Bedelli Askerlik Yapacaklar Kendilerine Uygulanan Çifte Standarttan Şikayetçi! Herkese 5 TL, Bedelliye 20 TL - Son Dakika
Güncel

Bedelli Askerlik Yapacaklar Kendilerine Uygulanan Çifte Standarttan Şikayetçi! Herkese 5 TL, Bedelliye 20 TL

Bedelli askerlik yapacaklar esnafın kendilerine yaklaşımından şikayetçi. Haberler.com'a ulaşarak şikayetini bildiren bedelli adayları "5 TL'lik iç çamaşırı sırf bedelli yapıyoruz diye bizlere 20 TL'ye satılıyor. 15 bin TL'lik bedelli ücreti bizleri yeteri kadar ekonomik sıkıntıya soktu. Yaşanan bu olumsuz durumlar bizleri mağdur ediyor." dedi.

31.12.2018 12:56  Güncelleme: 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bedelli askerlik hizmetinde yaş sınırı 25, bedel 15 bin TL ve askerlik süresi 21 gün olarak açıklanmasının ardından binlerce kişi bedelli askerliğe başvuru yaptı. Ancak bedel ödeyerek askerlik hizmetini tamamlamak isteyenlerin bir çok sıkıntısı bulunuyor. Askerlik hizmetini yerine getirmek için alışverişe çıkan bedelli adayları sırf 'bedelli' yapacakları için 5 TL'lik çamaşırın kendilerine 20 TL'ye satıldığını söylüyor. 15 bin TL'lik bedelli ücretinin kendilerini yeteri kadar ekonomik sıkıntıya soktuğunu belirten bedelli adayları yaşanan bu durumların kendilerini daha da mağdur ettiğini belirtiyor.

"BEDEL ÖDEDİĞİMİZ HALDE NEDEN 21 GÜN ASKERLİK YAPIYORUZ"

Bedellilerin en çok şikayet ettiği konulardan biri 21 günlük askerlik süresinin işlerini sıkıntıya sokması. Birçok kişi "Bedel ödediğimiz halde neden 21 günlük askerlik yapıyoruz" diyor.

5 TL'LİK ÇAMAŞIR 20 TL'YE SATILIYOR

Bedelli de tek sıkıntı 21 günlük askerlik süresi değil. Haberler.com'a ulaşarak seslerini duyurmak isteyen bir çok bedelli adayı, "En kısa mesafede bile uçak bileti fiyatları 400-500 TL arasında. Ayrıca 5 TL'lik iç çamaşırları sırf bedelliyiz diye bize 20 TL'den satılıyor." diyor.

BEDELLİLER YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYOR

Seslerini yetkililere duyurmak isteyen bedelli adayları, "İşimizi mi düşünelim? Bu darboğazda yoksa alışveriş ve yol masraflarını mı düşünelim? Artık iyice bunaldık. Yetkililerin bu mağduriyetleri gidermesi gerekiyor. 21 gün için bunca mağduriyete gerek yok" diyerek bu konu hakkında bir şeyler yapılmasını bekliyor.

Bedelli Askerlik Yapacaklar Kendilerine Uygulanan Çifte Standarttan Şikayetçi! Herkese 5 TL, Bedelliye 20 TL

Son Dakika Güncel Bedelli Askerlik Yapacaklar Kendilerine Uygulanan Çifte Standarttan Şikayetçi! Herkese 5 TL, Bedelliye 20 TL - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement