Son dakika haberi | Bedensel engelli, çocukluk hayali çiçek serasına belediye desteğiyle kavuştu - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberi | Bedensel engelli, çocukluk hayali çiçek serasına belediye desteğiyle kavuştu

Son dakika haber... Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 44 yaşındaki, yüzde 82 bedensel engelli Rıfat Çubuk, Büyükşehir Belediyesinden aldığı hibe desteği ile büyüttüğü çiçek serasında çocukluk hayali olan işi yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

06.02.2021 12:11  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 44 yaşındaki, yüzde 82 bedensel engelli Rıfat Çubuk, Büyükşehir Belediyesinden aldığı hibe desteği ile büyüttüğü çiçek serasında çocukluk hayali olan işi yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Rıfat Çubuk, 7 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı hale geldi. Çubuk'u, çiçek sevgisi hayata bağladı.

Hacıbey Mahallesi'nde eşi ve 3 çocuğunun desteğiyle hobi amaçlı 10 metrekarelik sera kuran Çubuk, Manisa Büyükşehir Belediyesinin Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projesinden destek alarak serasını 400 metrekareye çıkarıp üretime geçti.

Serasında yetiştirdiği çiçekleri ilçe pazarında kurduğu tezgahta satan Çubuk, "çocukluk hayalim" dediği mesleği yaparken iyi gelir de elde ediyor.

Rıfat Çubuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serada karanfil, sardunya gibi süs bitkileri ürettiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Çubuk şöyle konuştu:

"Seracılık çocukluk hayalimdi. Çocukluğumdan beri çiçekleri çok seviyorum. Çiçekle ilgilenirken bütün sıkıntılarımı unutuyorum. Biz bu işe çocuklarımızla yaklaşık 10 metrekarelik sera ile başladık. İmkanlarımız kısıtlıydı. Bu hayali gerçekleştirmeyi çok istiyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün kırsal kalkınmayı destekleme projesi sayesinde bu hayalimize kavuştuk. Bu serayı kurmamızı sağladılar, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun."

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta da örtü altı üreticiliğinin geliştirilmesi için 2016'dan beri çalışmalar yaptıklarını belirterek şöyle dedi:

"Bu kapsamda şu ana kadar 324 serayı tamamlayıp üreticilerimize teslim ettik. Bu proje kapsamında özellikle engelli bireylerimizin, şehit ve gazi yakınlarımızın kendi ihtiyaçlarını giderebilmeleri, hayatlarını idame ettirebilmelerine bir nebze olsun katkı sunabilmek için onlara bir ayrıcalık tanıyoruz. Engelli bireylerimiz, şehit yakınlarımız ya da gazilerimiz bu projeye başvurduklarında herhangi bir değerlendirme ya da puanlama kriterine tabi tutmadan başvurularını karşılamaya çalışıyoruz."

Usta, Çubuk'un sera kurmasına katkı sundukları ilk engelli olduğuna işaret ederek, "Rıfat bey, bu pozitif ayrımcılığı başlatmamızdaki fitili ateşleyen isim. Başvurusu bize ulaştığında dosyalarını incelerken böyle bir ayrım gözetmemiz gerektiğine karar verdik. Başvuru kriterlerimize Rıfat beyin bu müracaatından sonra böyle bir madde ekledik. Şu ana kadar 2 engelli bireyimiz bizden sera desteği aldı. 2021 yılı başvuruları arasında 3 engelli bireyimizin müracaatları var. İnşallah onların da seralarını bu yıl tamamlayıp teslim edeceğiz. Kendi hayatlarını, kendi ürettikleriyle sağlamaları noktasında desteğimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Son dakika haberi | Bedensel engelli, çocukluk hayali çiçek serasına belediye desteğiyle kavuştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi | Bedensel engelli, çocukluk hayali çiçek serasına belediye desteğiyle kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement