Bedrettin Dalan: "Komploları Devletin Tüm Organlarına Söyledim, Karım Bile Bana İnanmadı" - Son Dakika
Politika

Bedrettin Dalan: "Komploları Devletin Tüm Organlarına Söyledim, Karım Bile Bana İnanmadı"

Bedrettin Dalan: "Komploları Devletin Tüm Organlarına Söyledim, Karım Bile Bana İnanmadı"

7 yıl sonra Türkiye’ye dönen Bedrettin Dalan, basın toplantısı düzenledi.

11.03.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 yıl sonra Türkiye'ye dönen Bedrettin Dalan, basın toplantısı düzenledi. Dalan, kurulan komploları yıllar önce devletin tüm organlarına anlattığını, buna başta karısı olmak üzere hiç kimsenin inanmadığını söyledi.

Ergenekon davasında hakkında çıkarılan yakalama kararı kaldırıldıktan sonra Türkiye'ye dönen Bedrettin Dalan, kurucusu olduğu Yeditepe Üniversitesi'nde basın toplantısı düzenledi. Türkiye'ye geldikten sonra ilk kez kameraların karşısına geçen Dalan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Bu kumpasla ilgili devletin organlarını uyardınız mı?" şeklindeki bir soruya Dalan, "Ben devletin bütün organlarına söyledim. Bana kimse inanmadı. Karım dahi inanmadı. Türkiye'deki bu süreçle ilgili 1986 yıllarındaydı galiba Güneri Civaoğlu'na bir Amerikalı subay bir harita göstermişti. O süreç bu süreçtir. O sürecin detaylarını rahmetli Turgut Özal'a çok yakın olduğum için fazlasıyla öğrendim ve gözüm patladı, yüreğim sıkıldı. Başta karıma açtım. Ülkemin yetkili organlarına açtım. Ama bana kimse inanmadı. Şimdi Türkiye'nin geldiği noktayı görüyorsunuz. Dolayısı ile bu bir hikaye değil, büyük bir proje. Evrensel bir proje. Bu kez doğrudan doğruya mağdurları arasına girdik. Mağdurum. Açıkça söyleyeyim. Ben gerekli uyarıları yaptım" dedi.

Bu mağduriyeti ile ilgili şikayette bulunup bulunmayacağı sorulan Dalan, "Avukatım gerekli şikayette bulundu. Savcılık beni çağırırsa bu kumpası bütün detayları ile anlatabilirim. Ben siyaset yapmak istemiyorum. Güncel siyasetin dışındayım. Şunu herkes bilsin ki siyasete gelme düşüncem yok benden kimse çekinmesin. Bedrettin Dalan artık görevini yapmıştır. Mağduriyetini yaşamış cezasını çekmiştir" şeklinde konuştu.

Dalan, "Kırgınlığınız var mı?" sorusu üzerine, "Kırgınlığım olmaz mı? 7 yıl boyunca yüreğim dağlandı. Her gün giden uçaklar İstanbul'a gidiyordu. Ağlatma beni" dedi.

Birinci Dünya Savaşı öncesi Osmanlı'ya kurulan bütün komploların şuan Türkiye üzerinde uygulandığını belirten Dalan, "Bütün komploların tüm ögeleri şuan başımıza sarılıyor. Birinci Dünya Savaşı öncesi ne varsa, mesela din elden gidiyor, ya da Ermeni meselesi o gün vardı bugün de önümüze kondu. Onun için milletçe, devletçe çok uyanık olmamız lazım. Aramızdaki kavgaları minimuma indirip, bu uluslararası komplolarla nasıl mücadele ederiz, şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz lazım. Gün kavga günü değil arkadaşlar. Gün el ele tutuşup bu dıştan gelen içtenmiş gibi gösterilen komploları yenmemiz lazım" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bedrettin Dalan: 'Komploları Devletin Tüm Organlarına Söyledim, Karım Bile Bana İnanmadı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement