Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun Mektupları İş Sanat Kibele Galerisi'nde - Son Dakika
Güncel

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun Mektupları İş Sanat Kibele Galerisi'nde

"Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Çağdaşlarından Mektuplar - Biz Mektup Yazardık" Sergisi, İş Sanat Kibele Galerisi'nde gerçekleştirilecek.

04.05.2015 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Çağdaşlarından Mektuplar - Biz Mektup Yazardık" Sergisi, İş Sanat Kibele Galerisi'nde gerçekleştirilecek. Sergi, 5 Mayıs-20 Haziran tarihlerinde ziyaret edilebilecek.

İş Bankası açıklamasına göre, ressam ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun sanat, edebiyat, siyaset ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiği, yaşadığı döneme ışık tutacak mektuplaşmaları tarih yolculuğundaki yerlerini alıyor. Sanatçının Güzel Sanatlar Akademisi'nde başlayıp Paris'te süren eğitim hayatından, resim tutkusunun peşinden gittiği Anadolu'daki yurt gezilerine kadar yaşamından birçok kesiti yansıtan mektuplar, "Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Çağdaşlarından Mektuplar - Biz Mektup Yazardık" Sergisi ile İş Sanat Kibele Galerisi'nde ilk kez gün yüzüne çıkıyor.

Sergi, hem sanatçının kaleme aldığı hem de kendisine gelen yüzlerce mektubun Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından uzun soluklu ve titiz bir çalışmayla kitaplaştırılmasına paralel olarak hayata geçirilecek. Sanatçının gelini Hughette Eyüboğlu'nun hazırladığı, editörlüğünü Ruken Kızıler'in üstlendiği kitabın ve serginin tasarımı Emre Senan tarafından gerçekleştirildi.

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun Avrupa'da öğrenci olduğu günlerden Akademi'de öğretmen olduğu günlere pek çok anıyı barındıran mektuplar, orijinal olarak sahiplerinin kendi ifadeleriyle ve kendi imzalarıyla ziyaretçilere ulaşacak.

5 Mayıs - 20 Haziran arasında İş Sanat Kibele Galerisi'nde ziyaret edilebilecek "Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Çağdaşlarından Mektuplar - Biz Mektup Yazardık" sergisinde orijinal el yazılı mektuplar ve sanatçının çizimleriyle süslediği desenli zarfların yanı sıra mektuplaşılan isimlerin Bedri Rahmi Eyüboğlu tarafından yapılmış portreleri de yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun Mektupları İş Sanat Kibele Galerisi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement