Begüm Onbaşı'nın Antrenörü Ali Ekin: "Bu madalyanın bir film var" - Son Dakika
Spor

Begüm Onbaşı'nın Antrenörü Ali Ekin: "Bu madalyanın bir film var"

- Begüm Onbaşı'nın Antrenörü Ali Ekin: "Bu madalyanın bir film var" Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ayşe Begüm Onbaşı'nın Antrenörü Mehmet Ali Ekin, "Ayşe'nin hazırlık süreci film gibi, Bu madalyanın bir film var" dedi.

03.06.2021 10:14  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Begüm Onbaşı'nın Antrenörü Ali Ekin: "Bu madalyanın bir film var"

ANKARA - Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ayşe Begüm Onbaşı'nın Antrenörü Mehmet Ali Ekin, "Ayşe'nin hazırlık süreci film gibi, Bu madalyanın bir film var" dedi.

Aerobik Jimnastik Dünya Şampiyonu Ayşe Begüm Onbaşı'nın Antrenörü Ali Ekin, Türkiye Spor Yazarları Derneği medya özel röportaj gününde açıklamalarda bulunarak, Begüm'ün dünya şampiyonluğuna giden sürecini anlattı.

"İlk hedefim büyüklerde dünya şampiyonluğu dedi"

İlk tanışmalarının Begüm daha 5 yaşındayken gerçekleştiğini söyleyen Milli Takım Antrenörü Mehmet Ali Ekin, "Ben o zamanlar eski antrenörü ile beraber Gürkan hoca ile beraber çalışıyordum. Begümlerin çok güzel bir ekibi vardı o zamanlar onlarla beraber yürüyorduk ama sonra ben Gençlik ve Spor Bakanlığına atandım. Sonra 17 yaşındayken Federasyon Başkanı tekrardan bana teslim etti. 'İlk hedefim büyüklerde dünya şampiyonluğu' dedi bana" ifadelerini kullandı.

"Bu madalyanın bir film var"

Dünya şampiyonluğuna giden süreci aktaran Mehmet Ali Ekin, "Zor bir süreçti, Ayşe Begüm'ün ergenlikten genç bir kadınlığa geçtiği süreçti. Kilo alamaya başladığı az yese de kilo aldığı bir süreçti. Doğru planlanması gerekiyordu. 2 yıllık bir plan yapmıştık ama pandemi girdi araya. Pandemiyi fırsata çevirmemiz gerekiyordu. Benimde hiç bilmediğim bir süreçti. Ayşe 3 ay eve kapandı. Sabah akşam online olarak sürekli kontrol ettik 3 ayımız böyle geçti. Sonra Federasyon Başkanımız İzmir TOHM'u açtı bize hemen oraya başladık. Yaz sürecinde vücudun demoralize olmuş halini biraz attık sonra salonlarda antrenmanlarımıza devam ettik. Sonra planlama hedef tabi arada sakatlıklar istemediğimiz vücut düşüşleri oldu. Küçücük çocukların Ayşe'nin yapamadığı bir hareket olduğunda küçücük çocukların onun yanına gelip 'Ayşe abla hadi yaparsın' dedikten sonra Ayşe'nin bir anda onlardan güç alıp hareketi yapması sonucu tüylerimizin diken diken olması. Ayşe'nin hazırlık süreci film gibi. Ben bunu başkanımıza da söyledim 'Bu madalyanın bir film var başkanım' dedim" cümlelerine yer verdi.

"Bakan bey Manisa'ya geldi, Ayşe ile bir sohbet etti ki sonrasında bana bambaşka bir Ayşe geldi"

Bu süreçte herkesten destek gördüklerini dile getiren Ekin, "Bunun arkasında ailesinin ayrı bir durumu var, antrenörünün, federasyonun, Bakan beyin. Bir gün öyle bir durumdaydık ki Bakan bey Manisa'ya geldi, Ayşe ile bir sohbet etti ki sonrasında bana bambaşka bir Ayşe geldi mesela. O gün Bakan bey ne dedi, nasıl bir konuşma yaptıysa bunların hepsinin bir antrenör olarak bana çok büyük destekleri oldu. Bu kadar desteği alınca şampiyonluk kaçınılmaz oldu" dedi.

"Türk kadınının gücünü gösterdim Cumhurbaşkanım"

Ayşe Begüm Onbaşı'ya dünya şampiyonluğunun yanı sıra ekstra bir ödül daha verildiğini hatırlatan Ekin, "Ayşe Begüm bu branşta dünyanın en iyisi seçildi. En sonunda da dünya şampiyonu oldu. 'Türk kadının gücünü dünyaya gösterdim' dedi Cumhurbaşkanı'na. Çünkü Emine hanım ona sanırım bu talimatı vermişti, 'Göstereceksin' der gibi. O da onun gururunu yaşıyor. Cumhurbaşkanımıza da, 'Ben Türk kadınının gücünü gösterdim Cumhurbaşkanım' dedi. Mutluyuz, çok gururluyuz. Bir antrenör olarak buradan izlemek çok güzel. Planlarımızın, tekniğimizin, taktiğimizin tutması çok güzel" diye konuştu.

"Biz, iki kişi tek kalpte atıyoruz"

Ayşe Begüm Onbaşı'yı evladı gibi gördüğünü sözlerine ekleyen Antrenör Ekin, "Çünkü başka bir bağ var. Bundan önce söylemiştim, biz dünya kupasını aldığımızda. 'Biz, iki kişi tek kalpte atıyoruz' demiştim. Yani bir baba ile kızının yaşadığı her şeyi yaşadık. Çünkü günün 9-10 saati beraberiz. 8 saati de uyusa zaten ailesine çok zamanı kalmıyor. Biz beraberiz ve hep salondayız. Çoğu zaman 120-130 kilometre gidiyor. Akşam 10'da antrenman bitiyor, akşam 11-11.30'da gidiyor Ayşe" ifadelerini kullandı.

"Dünya şampiyonu olduk"

Ayşe Begüm Onbaşı'nın iki tane üniversite okuduğunu ve yolda ders çalıştığını ifade eden Antrenör Ali Ekin, "Olabildiğince bizler destek olmaya çalışıyoruz. Çok hedefleri var. Akademisyen olmak istiyor ama bu branşın da en tepesine kadar götürmek istiyor. Her şeyi yapmak istiyor. Böyle hırslı böyle başarılı bir sporcuya da biz sadece doğru yönlendirip teknik vermek kalıyor. Bizim eksik kaldığımız yerlerde de federasyon başkanımızın çok fazla tecrübesi var. Bize verilen desteğin farkındaydık ve biz bunun karşılığını madalya olarak getirmemiz gerektiğini biliyorduk. Elimizden geldiğince bir şeyler yaptık. Sanırım dünya şampiyonu olduk" açıklamasını yaptı.

Begüm Onbaşı\'nın Antrenörü Ali Ekin: "Bu madalyanın bir film var"
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Begüm Onbaşı'nın Antrenörü Ali Ekin: 'Bu madalyanın bir film var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.

  • Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti
    23:03 Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti

    Geliboluspor Triatlon Takımı, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Soyuak, sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


Advertisement