Putin: Rusya-Çin İlişkileri Büyük Ülkeler Arasındaki Uyumlu ve Yapıcı İşbirliğine Örnek - Son Dakika
Güncel

Putin: Rusya-Çin İlişkileri Büyük Ülkeler Arasındaki Uyumlu ve Yapıcı İşbirliğine Örnek

Putin: Rusya-Çin İlişkileri Büyük Ülkeler Arasındaki Uyumlu ve Yapıcı İşbirliğine Örnek

BEİJİNG, 20 Mart (Xinhua) -- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Çin ilişkilerinin büyük ülkeler arasındaki uyumlu ve yapıcı işbirliğine örnek teşkil ettiğini belirtti.

20.03.2023 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEİJİNG, 20 Mart (Xinhua) -- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya-Çin ilişkilerinin büyük ülkeler arasındaki uyumlu ve yapıcı işbirliğine örnek teşkil ettiğini belirtti. Putin'in bu ifadesi, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in Rusya'ya yapacağı resmi ziyaret öncesinde, Çin'in Halkın Günlüğü Gazetesi için kaleme aldığı makalede yer aldı.

Pazartesi günü yayımlanan, "Rusya ve Çin: Geleceğe Yönelik Ortaklık İlişkisi" başlıklı makalede dost Çin halkına seslenen Putin, Xi ile görüşmelerinin ikili işbirliğinin tamamına "yeni ve güçlü bir ivme kazandıracağına" ilişkin umudunu ifade etti.

Putin makalede, Xi'nin ziyaretinin daima karşılıklı güven ve birbirlerinin egemenlik ilkeleri ve menfaatlerine saygı üzerine kurulu Rusya-Çin ortaklığının "özel doğasını" yeniden teyit edeceğini belirtti.

Makalede Rusya ile Çin arasındaki sağlam dostluğun, iki ülke ve halklarının menfaatleri doğrultusunda sürekli güçlendiğini belirten Putin, ikili ilişkilerin geliştirilmesinde kaydedilen ilerlemenin etkileyici olduğunu ve Rusya-Çin ilişkilerinin tarihteki en yüksek seviyeye ulaşıp daha da güç kazandığını kaydetti.

Makalede, iki taraf arasındaki siyasi diyaloglarda "eşi görülmemiş bir güven seviyesine" ulaşıldığı ve stratejik işbirliklerinin doğası gereği gerçekten kapsamlı hale geldiğine işaret edildi.

Rusya lideri, Rusya ve Çin'in üçüncü tarafları hedef almayan adil, açık ve kapsamlı bir bölgesel ve küresel güvenlik sistemi oluşturmak için istikrarlı bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

Putin makalesinde ayrıca, iki ülke halkının stratejik tercihlerine dayalı dostluk ve ortaklığın Rusya ve Çin'in refahı ve esenliği için daha da büyüyüp güçleneceğine olan inancını dile getirdi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Putin: Rusya-Çin İlişkileri Büyük Ülkeler Arasındaki Uyumlu ve Yapıcı İşbirliğine Örnek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement