Eski Çin Cumhurbaşkanı Jiang Zemin Yaşamını Yitirdi - Son Dakika
Güncel

Eski Çin Cumhurbaşkanı Jiang Zemin Yaşamını Yitirdi

Eski Çin Cumhurbaşkanı Jiang Zemin Yaşamını Yitirdi

BEİJİNG, 30 Kasım (Xinhua)-- Çarşamba günü yapılan resmi açıklamaya göre, Eski Çin Cumhurbaşkanı Jiang Zemin, lösemi ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle 30 Kasım 2022 günü saat 12.13'te Shanghai kentinde yaşamını yitirdi.

30.11.2022 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEİJİNG, 30 Kasım (Xinhua)-- Çarşamba günü yapılan resmi açıklamaya göre, Eski Çin Cumhurbaşkanı Jiang Zemin, lösemi ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle 30 Kasım 2022 günü saat 12.13'te Shanghai kentinde yaşamını yitirdi. Jiang, 96 yaşındaydı.

Açıklama, ÇKP Merkez Komitesi, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi, ÇHC Devlet Konseyi, Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı Ulusal Komitesi ve ÇKP ve ÇHC'nin Merkezi Askeri Komisyonları tarafından ortaklaşa yapıldı.

Vefat, tüm ÇKP'ye, tüm orduya ve tüm etnik gruplardan Çin halkına hitaben bir mektupla duyuruldu.

Mektupta, sevgili Yoldaş Jiang Zemin'in tüm tıbbi tedaviler başarısız olduktan sonra lösemiden ve çoklu organ yetmezliğinden yaşamını yitirmesinin tüm Partiye, tüm orduya ve tüm etnik gruplardan Çin halkına, derin bir üzüntüyle ilan edildiği bildirildi.

Mektupta, Yoldaş Jiang Zemin'in tüm Parti, tüm ordu ve tüm etnik gruplardan Çin halkı tarafından tanınan yüksek prestije sahip seçkin bir lider, büyük bir Marksist, büyük bir proleter devrimci, devlet adamı, askeri stratejist ve diplomat, çeşitli sınavlardan başarıyla geçmiş bir komünist savaşçı ve Çin özelliklerine sahip sosyalizmin büyük davasının seçkin bir lideri olduğu kaydedildi. Jiang, ÇKP'nin üçüncü nesil merkezi kolektif liderliğinin çekirdeği ve Üç Temsil Teorisi'nin ana kurucusuydu.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Eski Çin Cumhurbaşkanı Jiang Zemin Yaşamını Yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement