Bekir Bozdağ'dan Avrupalı Türklere Oy Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Bekir Bozdağ'dan Avrupalı Türklere Oy Müjdesi

Bekir Bozdağ\'dan Avrupalı Türklere Oy Müjdesi

Uetd'nin Köln'de düzenlediği iftara katılan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Avrupalı Türklerin Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanabileceklerini söyledi.

15.07.2013 08:00  Güncelleme: 08:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uetd'nin Köln'de düzenlediği iftara katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avrupalı Türklerin 2014'ün Ağustos ayında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanabileceklerini söyledi.

Almanya'nın Köln kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) düzenlediği iftar programında konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dövizli askerlik bedelinin 6 bin Euro'ya düşürüldüğünü hatırlatarak sürekli şikayet aldıkları yüksek pasaport harçlarını da tekrar değerlendireceklerinin sinyalini verdi. Yurtdışında yaşayan vatandaşların Türkiye'deki seçimlerde oy kullanması için hazırlıkların devam ettiğini belirten bakan Bozdağ, 2014'ün Ağustos ayında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde yurtdışında yaşayanların da yaşadıkları ülkeden oy kullanabileceklerini söyledi. Bozdağ konuşmasında ayrıca Avrupa Birliği'nin Mısır darbesi sonrası sergilediği tavrı da eleştirdi.

MAVİ KARTLILARA EŞİT HAKLAR

Bir yasal düzenlemeyle mavi kartın alanını genişlettiklerini belirten Bekir Bozdağ, "Askerlik, memurluk ve milletvekilliği gibi sadece Türk vatandaşlarının yaptığı üç iş dışında kalan bütün konularda mavi kart sahiplerini vatandaşlarımızla eşit haklara getiren adımları attık. Yönetmelikle ilgili sıkıntı vardı onuda giderdik ve artık mavi kart sahibi kardeşlerimiz Türkiye'de hiçbir işi için artık beklemeyecek hiçbir işi için sıkıntıya girmeyecek, Türkiye'nin vatandaşıymış gibi işlemleri yerine getirilecek" dedi.

UETD'nin düzenlediği iftara Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik ve UETD yöneticileri katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bekir Bozdağ'dan Avrupalı Türklere Oy Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement