Bekir Sıdkı Sezgin Ölümünün 20. Yılında Pera Müzesi'nde Anılıyor! - Son Dakika
Güncel

Bekir Sıdkı Sezgin Ölümünün 20. Yılında Pera Müzesi'nde Anılıyor!

Türk musikisinde klasik üslûbun en önemli temsilcilerinden biri olan Bekir Sıdkı Sezgin, yaşamından kesitlerin yeni görüntülerle gösterileceği ve eserlerinden örneklerin sunulacağı bir dinleti ile hatırlanıyor.

29.11.2016 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pera Müzesi, Bekir Sıdkı Sezgin'in ölümünün 20. yıldönümünde sanatçıyı ve eserlerini anmak için İstanbul Üniversitesi Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMAR) iş birliğiyle özel bir etkinlik düzenliyor. Etkinlik, Pera Müzesi oditoryumunda 1 Aralık Perşembe günü saat 19.30'da başlıyor.

Bekir Sıdkı Sezgin'in yaşamından kesitlerin izlenmesinin ardından eserlerinin seslendirileceği dinletinin ses sanatkârları Gönül Paçacı, Oya İşboğa, Işık Ersin ve Rıdvan Aydınlı'dan oluşuyor. Dinletinin konuk sanatçıları arasında ise Kudsi Sıdkı Sezgin, Derya Türkan, Özer Özel, Aslıhan Özel bulunuyor.

Dinletide yer alacak olan saz sanatkârları arasında tanburda Fatih Ovalı, udda Bilen Işıktaş, klasik kemençede Nağme Yarkın, neyde Burak Malçok, kanunda Mustafa Dedeoğlu, kudümde Gözde Çolak bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bekir Sıdkı Sezgin Ölümünün 20. Yılında Pera Müzesi'nde Anılıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement