Bekir Sıtkı Erdoğan Anıldı - Son Dakika
Yerel

Bekir Sıtkı Erdoğan Anıldı

Bekir Sıtkı Erdoğan Anıldı

Bir süre önce hayatını kaybeden Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önemli isimlerinden Bekir Sıtkı Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir programla anıldı.

02.09.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir süre önce hayatını kaybeden Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin önemli isimlerinden Bekir Sıtkı Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir programla anıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Bekir Sıtkı Erdoğan'ın basıma hazır 5 eserini, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak basmaya hazır olduklarını belirtti.

Kültür sanat dünyasından çok sayıda ismin katılımıyla Hunat Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Bekir Sıtkı Erdoğan'ın gönül adamı olduğunu belirterek, bir vefa borcunu ödemek üzere bu programı düzenlediklerini ifade etti. Ünlü şairin vefatından sonra basılmak üzere beş eserinin hazır olduğunun belirtildiğini hatırlatan Genel Sekreter Yalçın, ailesinin istemesi halinde bu eserleri Büyükşehir Belediyesi olarak bastırabileceklerini kaydetti. Yalçın konuşmasının ardından da Bekir Sıtkı Erdoğan'ın "Hancı" isimli şiirini okudu.

Gecede daha sonra Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları tarafından Bekir Sıtkı Erdoğan'ın bestelenmiş şiirleri seslendirildi. Programda ayrıca, Denizhan Burhan, Şükrü Yayla ve Murat Özdeniz tarafından ünlü şairin şiirleri okundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bekir Sıtkı Erdoğan Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement