Beko Basketbol Ligi - Son Dakika
Yerel

Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi takımlarından Olin Edirne, Bulgaristan Milli Takım oyuncusu Filip Videnov ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

30.11.2011 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beko Basketbol Ligi takımlarından Olin Edirne, Bulgaristan Milli Takım oyuncusu Filip Videnov ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Olin Edirne'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Polonya'da 2010-2011 sezonunda Asseco Prokom Gdynia takımında forma giyen Bulgar milli oyuncu Videnov ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Bulgar oyuncunun sağlık kontrolünden geçtikten sonra, takımla birlikte antrenmanlara çıkacağı ve hafta sonu İstanbul deplasmanında oynanacak olan Beşiktaş Milangaz maçında kadroda yer alması bekleniyor.

Litvanya'da düzenlenen Eurobasket 2011'de Bulgaristan milli takım forması giyen 1.96 boyunda, 31 yaşındaki oyuncu, şampiyonada 13,4 sayı, 5,4 ribaunt ve 1.8 asist ortalaması ile oynamıştı.

İki numaralı mevkide oynayan oyuncu, daha önce de Olin Edirne'nin transfer listesinde yer alıyordu.

Olin Edirne Genel Menajeri Serdar Yiğitsoy, Filip Videnov'un transferi ile ilgili olarak teknik heyetin isteği doğrultusunda gerçekleştiren bu transferin takıma ve tüm camiaya hayırlı olmasını diledi.

Sezon başından beri 2 numaralı pozisyon için sürdürdükleri arayışı Videnov gibi kaliteli ve tecrübeli bir basketbolcu ile sonuçlandırmış bulundurduklarını ifade eden Yiğitsoy, "Filip Videnov geçtiğimiz sezondan bu yana transfer etmek istediğimiz oyuncuların başında geliyordu. Çeşitli nedenlerle gerçekleştirme olanağı bulamadığımız bu transferi nihayet tamamladık. Filip Videnov'un aramıza katılacak olması takımımıza çok olumlu bir katkı sağlayacaktır. Videnov'lu kadromuzla ligde daha iyi sonuçlar alacağımıza ve sıralamadaki yerimizin giderek üste çıkacağına inanıyorum. Bu transferin gerçekleşmesinde yönetim kurulumuza ve ana sponsorumuz Edirne Yağ Sanayi A.Ş. Genel Müdürü M.Edip Ağaoğulları'na teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

Olin Edirne Basketbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ender Özden de teknik heyetin istediği bir transferi gerçekleştirdiklerini belirtti. Özden, şöyle devam etti:

"Bize o mevkide bir oyuncu ihtiyacı olduğu bildirilince yönetim kurulu olarak bütçemizi nasıl artırabileceğimizi tartıştık ve Videnov'un transferi için gerekli maddi kaynağı yaratarak bu transferi gerçekleştirdik. Yönetim olarak bundan sonra da üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Bu transferle takımımızın daha da güçlendiğini hep birlikte göreceğiz. Tüm camiamıza hayırlı olsun."

Olin Edirne'de, Filip Videnov'un son yabancı olarak takıma katılması ile birlikte bir aylık sözleşme ile Olin Edirne'ye gelen oynayan Hırvat oyuncu Luka Drezga ile de yollar ayrıldı.

- EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beko Basketbol Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement