Beko: "İşçiler Taşeron İşçisi Olmak İstemiyor, Kadro İstiyor" - Son Dakika
Güncel

Beko: "İşçiler Taşeron İşçisi Olmak İstemiyor, Kadro İstiyor"

Görüntü Dökümü : Fabrika ve işçilerden detay DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun konuşması DİSK Genel Başkanı Beko: "Sayın Başbakanımız, taşeron çalışanlarına kadro sözü vermişti.

20.01.2016 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Fabrika ve işçilerden detay

DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun konuşması DİSK Genel Başkanı Beko:

"Sayın Başbakanımız, taşeron çalışanlarına kadro sözü vermişti. İşçilerin beklediği bir müjdeli haber var. Artık yeter, işçiler taşeron işçisi olmak istemiyor, kadro istiyor"

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Sayın Başbakanımız, taşeron çalışanlarına kadro sözü vermişti. İşçilerin beklediği bir müjdeli haber var. Artık yeter, işçiler taşeron işçisi olmak istemiyor, kadro istiyor" dedi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Pelitli Mahallesi'ndeki SCA Yıldız Fabrikası'nda, 23 Aralık'tan bu yana grevde olan işçileri grev çadırında ziyaret eden Beko, çalışanların DİSK'e bağlı Türkiye Tüm Kağıt Selüloz Sanayi İşçileri Sendikasına (TÜM-KA İş) üye olduğu için işverenin lokavt kararı aldığını söyledi.

Anayasanın 51. maddesi gereği, işçilerin kendi özgür iradesiyle istedikleri sendikaya üye olabildiklerini ifade eden Beko, söz konusu fabrikada çalışan işçilerin sendikaya üye olduktan, işverenin lokavt ilan ettiğini, bazı çalışanları işten çıkardığını, bunun sosyal bir cinayet olduğunu belirtti.

"Burada işlenen bu cinayeti DİSK'in ve burada çalışan işçi arkadaşlarımızın kabul etmesi mümkün değildir. Buradaki işverenler tarafından alınmış lokavt kararı bize göre insanlık suçudur" diyen Beko, "İşçiyi işten attığınızda, ay sonu maaşını alamazsa, mutfaktaki tenceresi kaynamazsa, çocuklarını okula gönderemezse, barınma ihtiyacı için doğalgaz ve kira parası ödeyemezse, siz bu insanları yaşatmak değil, bu işçileri yaşarken öldürmüş olursunuz. DİSK olarak buradaki onurlu grevi ayakta tutabilmek için, bu fabrikada iş barışını sağlayarak, toplu iş sözleşmesi yapmak için bedeli ne olursa olsun bu mücadelede var olduğumuzu buradan bir kez daha ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

"Taşeron işçiler kadro bekliyor"

İşçilerin kıdem tazminatlarının ellerinden alınmak istendiğini ileri süren Beko, şunları kaydetti:

"Hükümetin vermiş olduğu bir söz var. İşçilere dediniz ki 'Bundan sonra kesinlikle iş yerlerinde taşeron işçisi olmayacak'. Taşeron işçilerine kesinlikle kadro sözü vermiştiniz. Biz de diyoruz ki alanlarda başta Sayın Başbakanımız, taşeron çalışanlarına kadro sözü vermiştiniz. İşçilerin beklediği bir müjdeli haber var. İşçiler artık taşeron işçisi olmak istemiyor, kadro istiyor. Ben de buradan Başbakan'a diyorum ki kıdem tazminatlarımızı bırakın, taşeronda çalışarak, sadece 2015 yılında bin 732 arkadaşımız işçi sağlığı, iş güvenliği önlemleri alınmadığından dolayı iş cinayetlerinde öldüler. Gelin işçi sağlığı, iş güvenliği önlemlerini İLO kriterlerine göre uygulayalım ve 2016 yılında, çalışan işçi arkadaşlarımızın iş yerlerinde ölümlerini durduralım. Bizim yapmamız gereken bu.'"

TÜM-KA İş Genel Başkanı İlhan Özel de toplu iş sözleşmesi imzalanmadan grevi bitirmeyeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile sendika yetkilileri, işçilerle birlikte halay çekti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beko: 'İşçiler Taşeron İşçisi Olmak İstemiyor, Kadro İstiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement