Beko Mem'i Vuracak mı? - Son Dakika
Güncel

Beko Mem'i Vuracak mı?

Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe drama dizisi Siya Mem-u Zin'in 14. bölümü bu akşam TRT6 ekranlarında

28.05.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1650-1707 tarihleri arasında yaşayan Kürt şair Ahmed-i Hani'nin ünlü aşk destanı 'Mem û Zîn'den esinlenilerek televizyona uyarlanan ve Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe drama dizisi olma özelliğine sahip, 'Siya Mem û Zîn' (Mem-u Zin'in gölgesinde) adlı dizinin 14. bölümü bu akşam saat 20.15'de TRT 6 ekranlarında olacak.

Mem ile Zin'in birbirlerine sımsıkı sarıldığı ve duygusallığın doruğa çıktığı 14.bölüm de Mir Ağa, Beko'yu neden yumrukladı? Mem'i Mir Ağa'nın evindeki çekyatın altında gören Beko'nun eşi Dilşan ne yapacak? Mir Ağanın evinden çıkarken Beko'ya yakalanan Mem'e silah çeken Beko Mem'i vuracak mı?

Mem ile Tacdin'in arasında soğuk rüzgarların git gide arttığı 14.bölüm bu akşam TRT6 ekranlarında seyircisiyle buluşacak.

'HER PAZARTESİ TRT6 EKRANLARINDA'

Malatya'nın Arapgir İlçesinde çekilen Siya Mem-u Zin feodalitenin kıskacında bir aşkın hikâyesini anlatıyor.

Yapımcılığını Aytekin Mert'in, Yönetmenliğini Yusuf Güven'in yaptığı dizi de Cem Kurtoğlu, Süleyman Karadağ, Bilal Akif Yörük, Yaprak Durmaz, Cengiz Toprak, Özlem Maden, Asuman Yolcu, Aysun Güven, Abdulkadir Kırıcı, Hakan Kara, Salim Kadıcık, Bekir Felhan, Sultan Demirci, Abdullah Alur, Hüseyin Yaşar, Türkan Kılıç, Evin Şahin Salgut, Gıyasettin Uçun, Mehmet Nesim Aslancı rol alıyor. Türkiye'de çekilen ilk Kürtçe drama dizisi olma özelliğine sahip Siya Mem-u Zin dizisi her Pazartesi akşamı saat 20.15'de TRT6 kanalında seyircisiyle buluşuyor.

Dizi de, Mem İstanbul'da mühendislik okuyan bir genç, Zin ise eğitimli, at binen, piyano çalan bir ev kadını. Seyirci bu dizi de MEM'de; doğruluğu, dürüstlüğü, aşkı, Zin'de; şefkati, fedakarlığı, asiliği, Tacdin'de; dostluğu,mertliği, kardeşliği, Siti'de; yardımseverliği, iyiliği ve merhameti bulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beko Mem'i Vuracak mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement