Belçika Cinsel İlişki Yaş Sınırını Daha da Düşürdü, 16'dan 14'e Çekti! - Son Dakika
Dünya
BBC

Belçika Cinsel İlişki Yaş Sınırını Daha da Düşürdü, 16'dan 14'e Çekti!

Belçika'da ceza yasasında yapılan yeni değişiklikle, 16 yaş olan cinsel ilişkiye rıza yaş sınırı 14'e indirildi. Bu yaştaki bir kişinin ilişkiye girdiği kişi ile arasındaki yaş farkı 5'ten fazla olmayacak.

22.07.2018 13:31  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika'da cinsel ilişkiye girme yaş sınırı 16 iken yeni düzenleme ile 14 yaş sınırına getirildi. Değişikliğin, gençleri incitmeden yasayı günün gerçeklerine uygun hale getirmek amacıyla yapıldığı açıklandı.

1900'LÜ YILLARDA 16 İDİ

Belçika'da 1900'lü yılların başındaki yasal düzenlemelerde cinsel ilişki sınırı 16 olarak belirlenmişti. Ancak günümüzde bu sınırın gerçeğe uymadığı belirtildi.

Bu nedenle, 14 yaşından itibaren gönüllü cinsel ilişki ceza kapsamından çıkarıldı. Ancak yaş sınırıyla ilgili bazı koruyucu hükümler getirildi.

Belçika Cinsel İlişki Yaş Sınırını Daha da Düşürdü, 16'dan 14'e Çekti!

YENİ DÜZENLEME GETİRİLDİ

Yeni düzenlemeye göre, 14 yaşındaki birinin cinsel ilişkiye girdiği kişiyle arasındaki yaş farkı 5'ten fazla olmayacak. Bu sınırı aşanlar, tecavüz suçuyla yargılanacak.

Örneğin, 14 - 15 yaşındaki birinin, 30 -40 yaşındaki bir kişiyle birlikte olması yasak. Böyle bir durum, tecavüz suçu kapsamında değerlendirilecek.

Belçika Cinsel İlişki Yaş Sınırını Daha da Düşürdü, 16'dan 14'e Çekti!

SENSOA CİNSEL SAĞLIK MERKEZİ ÖNERİSİ ÜZERİNE

Yasa değişikliği Flaman cinsel sağlık merkezi Sensoa' ın önerisi üzerine gerçekleştirildi. Sensoa yetkilisi Erika Frans, Flaman Televizyonu'na (VRT) yaptığı açıklamada, 16 yaş sınırının gerçekçi olmadığını savundu.

''BU BİR GERÇEK''

Frans, "15 yaşındaki bir genç bazen kendinden 5 yaş büyük biriyle kendi isteğiyle ilişkiye girebiliyor. Bu bir gerçek" dedi.

Belçika'da yeni yasa değişikliği ile tecavüz ve cinsel bütünlüğü ihlal eden diğer suçların cezası ağırlaştırıldı. 1867 yılındaki yasa ile hayata geçirilen müstehcen şaka ve esprilerilerin cezalandırılmasına ilişkin madde de, yürürlükten kaldırıldı.

Belçika Cinsel İlişki Yaş Sınırını Daha da Düşürdü, 16'dan 14'e Çekti!
Belçika Cinsel İlişki Yaş Sınırını Daha da Düşürdü, 16\'dan 14\'e Çekti!
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Belçika Cinsel İlişki Yaş Sınırını Daha da Düşürdü, 16'dan 14'e Çekti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • Adı demokrat: Bu yasayı çıkarırken hiç düsünmedilermi bir 14 yaşındakı çocuk hamile kalırsa bu çocuğun hayatı okul.... geliceyi...peki bunlar niye karşı çıkıyorlar başka ülkelerde 18 yaşından önce evlilik yapanlara. O zaman kendi ülkelerindede evlilik yaşını 14 de düşürsünler. Bence bu tür çocuk evliliklerini desdekliyenleri iceriye en az 25 yıl. 56 9 Yanıtla Rtk: Avrupanin bir cok ulkesinde 16 yas alti bakire kiz orani 100 de 7 civarindadir bu yasa fazla etkili olmayacaktir sadece 5 yas siniri etkisi olur avrupa ulkelerinde 16 yasindaki gencler iliskiye girdikleri kisinin zaten bir sinirlamasi yoktur sikayetci olursada zorla yaptigina dair kesin delillerle ispat etmek zorundadir yoksa boyle milyonlarca var medeniyet diye tutturduklari bu cocuk istismarininda onunu acmaktadir 1 0 Sisman teneke: Güzel kardeşim sen önce Türkçeyi öğren, sonra gel tartışalım istediğin gibi 0 0 ...: Iliski farki evlilik farkli. 0 0
  • DGN: kesin konya çomarıdır bu yorumu yapan yobaz 7 42 Yanıtla
  • Bir Dost: "Domuzlar kutsal kitaplarla beslenmez."_Cemil MERİÇ 35 6 Yanıtla
  • Adı demokrat: Bu biliniyorki Belçikada en çok çocuk tacizcileri bulunuyor 33 6 Yanıtla Gurbetci: Atma recep 0 0
  • F: Ne kadar özgürler demi nekadar demokratlar işte bizdeki 100 de 22 inin hayali budur 14 14 Yanıtla DADAŞ: Sayın F nerden biliyon bu %22 nin hayali bu olduğunu böyle diyerek %22 nin hakkına girmiş olmuyon mu? bide müslümanım deyip geçiniyon hem iftira at hemde müslümanım diye geçinip dur. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
BBC

Advertisement