Belçika'da "18 Mart" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Belçika'da "18 Mart" Etkinliği

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı münasebetiyle Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliğinde program düzenlendi.

19.03.2018 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı münasebetiyle Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliğinde program düzenlendi.

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Levent Gümrükçü, İstiklal Marşı ve şehitler için saygı duruşuyla başlayan etkinlikte yaptığı konuşmada, "Her zaman olduğu gibi bugün de vatanımıza ve milletimize yönelen her türlü tehdide karşı tek yürek ve tek yumruk olarak karşı koyabiliyorsak, bu da Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimizin, Atatürk'ün, Seyit Onbaşı'nın, Yahya Çavuş'un ve nicelerinin bize aşıladığı o sarsılmaz vatan sevgisi, ruhu ve inancı sayesindedir." dedi.

Büyükelçi Gümrükçü, "Vatan topraklarımızın kahramanca savunulmasında, ulusal birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında ve devletimizin temsili için içerde ve dışarda görevleri başında hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve saygıyla anmak için toplanmış bulunmaktayız." diye konuştu.

Çanakkale zaferinin Türk milletinin yeniden var oluşunun çok önemli bir sembolü olduğunu belirten Gümrükçü, Necmettin Halil Onan'ın şiirinden alıntı yaparak, "Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın, bir vatan kalbinin attığı yerdir." dizelerini okudu.

Etkinlikte Büyükelçilik Askeri Ataşesi Piyade Albay Ahmet Aşık Çanakkale Zaferiyle ilgili bir sunum yaparken çocuklar da günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu.

Anma gününe diplomatik ve askeri erkandan çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belçika'da '18 Mart' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    15:15 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Muhtarlarla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ile birlikte yeni dönem muhtarlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Yalçın, muhtarları tebrik ederek sunulan hizmetlerin kalitesinden bahsetti.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı
    15:14 Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, parklara konulan malzemeleri kendi atölyelerinde üreterek yaklaşık 49 milyon lira tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi, 5 yıldır tüm alanlarda düşünen, üreten ve yarışan Ordu düşüncesini uygulayarak 19 ilçede birçok park inşa etti ve mevcut parklara modern bir kimlik kazandırdı.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor
    15:13 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda oynayacağı Mondihome Kayserispor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda dinamik ısınma ve sonuçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Sakatlığı bulunan Onuachu ise takımla çalışmalarını sürdürerek maçta forma giyebilme ihtimali bulunuyor.

  • Başkan Şükrü Deviren'den minik başkanlara lunapark müjdesi
    15:13 Başkan Şükrü Deviren'den minik başkanlara lunapark müjdesi

    Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını öğrencilere devretti ve lunapark müjdesi verdi.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi Bayram Tatilinde Denizlerimizi Korudu
    15:12 Muğla Büyükşehir Belediyesi Bayram Tatilinde Denizlerimizi Korudu

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, bayram tatili süresince artan nüfus ve deniz trafiği nedeniyle denizlerin korunması ve kirlenmemesi için çalışmalarını sürdürdü. Göcek Koylarındaki teknelerden 12 bin 255 kg katı atık toplandı.

  • Corendon Turizm Grubu, Alanya için 2024 sezonu operasyonlarını paylaştı
    15:12 Corendon Turizm Grubu, Alanya için 2024 sezonu operasyonlarını paylaştı

    Corendon Turizm Grubu, Alanya için planladığı operasyonları düzenlediği toplantıda paylaştı. Grup, 2024 sezonunda Alanya'ya 120 binden fazla koltuk arzı sunacak.

  • YouTube, reklam engelleyen uygulamaların kullanımını sınırlayacak
    15:10 YouTube, reklam engelleyen uygulamaların kullanımını sınırlayacak

    YouTube, reklamları engelleyen üçüncü taraf uygulamaların kullanımını sınırlandıracağını duyurdu. Reklam engelleme, içerik sahiplerini desteklemek için reklam gelirlerini kullanan YouTube'a büyük bir darbe vuruyor. YouTube, kullanıcı memnuniyetini korurken reklam atlamayı önlemek istiyor.

  • Tardigradların radyasyon dayanıklılığının bilimsel açıklaması bulundu
    15:10 Tardigradların radyasyon dayanıklılığının bilimsel açıklaması bulundu

    Bilim insanları, tardigradların yüksek dozlardaki radyasyondan nasıl etkilenmeden hayatta kalabildiğini ortaya çıkardı. Yapılan araştırmada tardigradların DNA onarım genlerinin aktivitesinin arttığı ve radyasyon nedeniyle oluşan hasarları hızla onardığı keşfedildi. Ayrıca tardigradların DNA'yı koruyan Dsup proteinine sahip olduğu belirlendi. Bu bulgular, tardigradların radyasyona karşı olan dayanıklılığının mekanizmalarını anlamamızı sağladı ve gelecekteki araştırmalar için bir yol açtı.


Advertisement