Belde Belediyelerinden Örnek Proje - Son Dakika
Yerel

Belde Belediyelerinden Örnek Proje

Yumurtalık ilçesine bağlı Yeşilköy ve Kaldırım belde belediyeleri "Kadın, Çocuk Eğitim ve Kültür Merkezi" oluşturmak amacıyla ortak çalışma başlattı.

11.09.2011 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yumurtalık ilçesine bağlı Yeşilköy ve Kaldırım belde belediyeleri "Kadın, Çocuk Eğitim ve Kültür Merkezi" oluşturmak amacıyla ortak çalışma başlattı.

Yeşilköy ve Kaldırım belediyeleri el ele vererek, yörede yaşayan bin 600 kadın ve 840 çocuğa eğitim, sosyal ve kültürel hizmet sunulması amacıyla "Kadın, Çocuk Eğitim ve Kültür Merkezi" oluşturmak için proje geliştirdi.

Yumurtalık Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, okul müdürleri, mahalle muhtarları, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Adana Barosu'nun desteğini alan belediyeler, yöre halkı arasında sosyal bütünleşmesi sağlayacak

Yeşilköy Belediye Başkanı Mithat Altunay ile Kaldırım Belediye Başkanı İbrahim Yıldız, projenin kabul edilmesi halinde Türkiye'de bir ilk olacağını vurguladılar.

Altunay, kadınların mesleki becerilerini kazandırmak, işbirliği ve dayanışmalarını sağlamak için çalışacaklarını belirtti.

Altunay, "Kadın kooperatif derneklerinin oluşturulması, sağlık göstergelerinde iyileşme sağlanması, aile planlanması yöntemlerinin etkin kullanılması. Doğurganlığın düzenli, kadın yaşam sürecinin uzatılması, anne ve çocuk ölümlerini azaltılmasını istiyoruz. Çocuklarımızın da eğitim performanslarının artırmak, düşünce becerilerini geliştirmek, sosyalleşme ve öz güven kazandırmak, çocuklarımızın işbirliği ve dayanışma birliktelik duygusunun gelişmesini sağlamayı hedefledik" ifadeleri kullandı.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belde Belediyelerinden Örnek Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement