Belediye Başkanı Engelliler İçin Sahneye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanı Engelliler İçin Sahneye Çıktı

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından, engelliler haftası dolayısıyla düzenlenen tiyatro etkinliğinde bir görme engelliyi canlandırdı.

12.05.2017 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından, engelliler haftası dolayısıyla düzenlenen tiyatro etkinliğinde bir görme engelliyi canlandırdı.

Belediyenin Tarık Akan Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte engellilerin günlük hayatta yaşadığı sorunlar sahnelendi.

Görme engelli bir vatandaşı canlandıran Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, etkinliğin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Belediye olarak, engellilerin yaşadığı sorunlara dikkati çekmek istediklerini dile getiren Kerimoğlu, engellileri anlayabilmenin bir empati meselesi olduğunu söyledi.

Kerimoğlu, "Bizim açımızdan engel, görmeyen gözde, yürümeyen ayakta, duymayan kulakta değildir. Engel, engelli yurttaşı göremeyen gözdedir. Engelli yurttaşa adım atamayan ayaktadır. Engelli yurttaşın sorunlarına empati gösteremeyen kalpsizliktedir." dedi.

Engellilerin hayatlarını zorlaştıracak projelere belediye olarak müsaade etmediklerini kaydeden Kerimoğlu, "Bakırköy'de önceki yıl engele ruhsat vermeyeceğimizi dile getirdik. Bundan sonra da yapılacak olan bütün projelerde mutlaka engellilerin hassasiyetlerine dikkat ederek imar planlarını ve çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Bizim için önemli olan engelli yurttaşlarımızı, bizim de yarın engelli olabileceğimiz endişesiyle ve bu potansiyelle görüp buna uygun şekilde adım atabilmektir." diye konuştu.

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu'nun ardından sahneye çıkan Bakırköy Çevre Gönüllüleri Derneği üyeleri de engellilerin karşılaştıkları sorunları anlatan tiyatro oyunu sergiledi.

Etkinlik sonunda Bakırköy Çevre Gönülleri Derneği üyelerinin desteğiyle alınan 3 adet akülü tekerlekli sandalye, yürüme engellilere verilmek üzere Bakırköy Belediyesi'ne hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanı Engelliler İçin Sahneye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement