Belediye Başkanı Ürgüp'ten "Azra bebeğe" ziyaret - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanı Ürgüp'ten "Azra bebeğe" ziyaret

Belediye Başkanı Ürgüp\'ten "Azra bebeğe" ziyaret

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Van depreminin simgesi olan "Azra bebek" ile ailesini ziyaret etti.

24.10.2013 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Van depreminin simgesi olan "Azra bebek" ile ailesini ziyaret etti.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ürgüp, ziyarette Azra Karaduman'ın dedesi doktor Ahmet Karaduman ile bir süre sohbet etti. Eşi Gülsade ve gelini Semiha Karaduman'ın TOKİ konutlarından bir daireye sahip olmayı istediklerini belirten Karaduman, şunları kaydetti:

"Eşim ve gelinim depremden sonra özellikle TOKİ'nin evlerinin sağlamlık yönünden büyük güvenini aldıkları için Van'dan geldiğimizden beri TOKİ'den bir ev sahibi olmak istediler. Benim de gelinime sözüm var. Yeni yapılan TOKİ evlerinin, oğlumun kabrinin bulunduğu Yukarı Tekke Mezarlığına yakın olması açısından Azra ve annesiyle bize karşılıklı birer daire almamız noktasında öncelik tanınırsa çok seviniriz ve dua ederiz. Onların geleceği açısından da hayırlı olur diye düşünüyorum. Psikolojik anlamda kendilerini güvende hissederler. Allah bize Azra'yı inşallah huzur ve rahat içinde büyütmeyi nasip eder."

Belediye Başkanı Ürgüp ise alandaki konutların bir kısmının belediyeye ait olacağını kaydederek, aileye TOKİ konutları kuralarında öncelik tanınmasında yardımcı olacaklarını belirtti.

Belediye ile TOKİ'nin satış kurallarının aynı olmayacağını aktaran Ürgüp, "Biz ihaleye göre satışa çıkaracağız. TOKİ ile iyi diyalog içerisinde olan bir belediyeyiz. Onunla ilgili protokol hazırlığı bitti ama binanın bitmesi bir yıl sürecek. Biz Van'a giderek depremdeki acıları yerinde gördük. Azra bebek ise Türkiye'nin gündemine oturdu. Anne ve bebeğinin böyle bir isteğini geri çevirmek söz konusu değildir. Binalar bitince inşallah oradan bir konutta hak sahibi olur ve otururlar" ifadesini kullandı.

Ziyarette, Ürgüp'ün eşi Makbule Ürgüp de hazır bulundu.

Van'ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011'deki depremde 14 günlükken enkaz altında kalan "Azra bebek", 47 saat sonra kurtarılarak depremin simgesi haline gelmişti. Dede Ahmet Karaduman'ın ilk etapta kurtulduğu depremde, Azra bebek, annesi ve babaannesi ise sonradan enkaz altından çıkarılmıştı. Depremde, baba Sinan Karaduman ise yaşamını yitirmişti.

-azra bebek

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanı Ürgüp'ten 'Azra bebeğe' ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement