Belediye Başkanından Avrupa İkincisi Sporculara Altın - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanından Avrupa İkincisi Sporculara Altın

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karosmanoğlu, 50. Avrupa Karate Şampiyonası'nda ikincilik elde eden Kağıtspor Kulübü sporcuları Mehmet ve Tuba Yakan çiftini altınla ödüllendirdi.

26.03.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karosmanoğlu, 50. Avrupa Karate Şampiyonası'nda ikincilik elde eden Kağıt spor Kulübü sporcuları Mehmet ve Tuba Yakan çiftini altınla ödüllendirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un "Kağıtspor Akademi" projesi kapsamında Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitim çalışmasına Karaosmanoğlu, sporcular ve aileleri ile antrenörler katıldı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen 50. Avrupa Karate Şampiyonası'nda ikincilik elde eden Kağıtspor Kulübü sporcuları Mehmet ve Tuba Yakan çifti, salona küçük sporcuların alkışlarıyla girdi. Karaosmanoğlu, çifte altın takdim etti.

Törende konuşan Karaosmanoğlu, milli sporcuları kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Sporda asıl amacı bedenen ve ruhen sağlıklı, güçlü, karakterli, ahlaklı, faydalı insan olunması şeklinde açıklayan Karaosmanoğlu, "Sporda şiddetin, fanatizmin yeri olmasın" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak sporun amatörce yayılmasını hedeflediklerini dile getiren Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Amatörce, sağlık, ahlak, karakter için, yaratıcı, faydalı, gönlü, gözü, ruhu açık, çalışan, üreten insan olmak zorundayız. Spor yapacaksınız ama tahsilinizi asla ihmal etmeyeceksiniz. Spor yaparak bedenimiz yorulacak ama beynimiz dinlenecek. Büyükşehir Belediyesi olarak 70 binin üzerinde lisanslı sporcumuz var. Türkiye'de, dünyada yoktur böyle bir spor kulübü. Az para, az masrafla ne kadar çok insana spor yaptırabilirsek onu yapacağız. Az parayla çok iş yapacağız. Tüm gençlerimize spor yaptıracağız."

Kağıtspor'un yüzme branşında da faaliyet göstermesini arzuladığını vurgulayan Karaosmanoğlu, kulüp başkanı İslam Yücel'e "Hemen hazırlık yapıyoruz, Kocaeli'nin etrafı denizlerle çevrili. Milli takıma, Galatasaray, Fenerbahçe'ye buradan yüzücüler yetişti, kulüplerimiz var ama Kağıtspor olarak da yüzme branşının içinde olmalıyız"diye seslendi.

"Daha çok insanımız spor yapmalı, anneler, babalar da hatta dedeler de spor yapmalı" diyen Karaosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Ben de dedeyim, 12 torunum var, spor yapıyorum. Sizin yaptığınız düzeyde yapamam belki ama kendi bünyeme, yaşıma uygun seviyede yürüyor, masa tenisi oynuyor, yüzüyorum. Sporu seveceğiz, anneler babalar sporcularımıza destek olacak, spor alanlarına yavrularımızı getirecekler. Küçük salonlar yapacağız, her bölgede insanların rahatlıkla ulaşabileceği, kullanabileceği salonlar, yüzme havuzlarını, 'sporcu fabrikaları'mızı çoğaltacağız.  Kocaeli güzel insanların fideliği haline gelecek."

Konuşmaların ardından düşünce koçu Münir Arıkan, "Başarıya Giden Yolda Sporun Önemi" konulu konferans verdi.

Uzun ve sağlıklı yaşamada sporun önemli yeri olduğunu belirten Arıkan, "Düzenli spor yapan, iyi eğitim alan kişilerin ömrü daha uzun oluyor. Temiz bir çevrede yaşamak ömrü uzatıyor" diye konuştu.

Arıkan, sporun mutluluk hormonunu artırdığını, "çağın kanseri" diye tabir edilen obeziteyle en önemli mücadele yöntemi olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanından Avrupa İkincisi Sporculara Altın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement