Belediye başkanından personele mesai saati denetimi - Son Dakika
Güncel

Belediye başkanından personele mesai saati denetimi

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Mesai başlama saatinden 10 dakika geç gelen kabul edilebilir.

28.10.2019 15:06  Güncelleme: 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Mesai başlama saatinden 10 dakika geç gelen kabul edilebilir. Bu saatten sonra gelenlerin hiçbirini işe aldırmayacağım ve haklarında da mutlak surette rapor tutacağım. Tespitlerini giriş noktasındaki kameradan yaptıracağım." dedi.

Vergili, işe geç gelen personelin belediye binasına alınmamasına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun zamandan bu yana çalışanları işe geç kalmamaları konusunda uyardığını söyledi.

İşçi ve memurların belli bir düzen ve disiplin içerisinde çalışmasının şart olduğunu vurgulayan Vergili, "Bizim işimiz orada o saatte hizmet etmek. Defalarca uyardım. İnsanların hatalarını yakalamak hoşuma giden bir olay değil ama bunu bir düzene sokmanız gerekir diye defalarca uyardım." diye konuştu.

Vergili, uyarının dikkate almadığını dile getirerek, "Personelin zamanında işbaşı yapmadığını biliyorum ve görüyorum. Böyle bir uygulama yaparak inşallah bundan sonra arkadaşların daha hizmete yönelik çalışmaları olur. Kimseyi birbirinden ayırmadan işe geç gelenlerin hepsi hakkında da gereken işlemi yapacağım." ifadelerini kullandı.

Personelin üçte ikisinin zamanında işe gelmediğini aktaran Vergili, "Mesai saatinden 10 dakika geç gelen kabul edilebilir. Bu saatten sonra gelmeyenlerin hiçbirisini işe aldırmayacağım ve haklarında da mutlak surette rapor tutacağım. Tespitlerini giriş noktasındaki kameradan yaptıracağım." şeklinde konuştu.

"İşe geç gelenlerin müeyyideleri bellidir"

Tüm-Bel-Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Avdancı da sabah 08.30'dan sonra işe gelen belediye personelinin işe alınmadığını, kamu hizmetinde yaptırımların belli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Saat 08.30'da mesaimiz başlıyor. Personelin ne zaman mesaiye başladığı giriş kartlarımızda yazılıdır. 657'de işe geç gelenlerin müeyyideleri bellidir. Uyarı cezasından başlayarak ihraca kadar giden bir süreç vardır. Belediye başkanımızın kesinlikle belediye personeline art niyetli bir tavrının olduğuna inanmıyoruz ama burada vatandaşın hizmet alma hakkının engellendiğini düşündük. Arkadaşlarımız çekince içinde belediyenin etrafında mesaiye başlayabilmek için bekliyor."

Belediye başkanından personele mesai saati denetimi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediye başkanından personele mesai saati denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tuğba Yurt Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi
    22:38 Tuğba Yurt Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda konser verdi

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Tuğba Yurt, Merkez Park'ta konser verdi. Seyhan Nehri kıyısında gerçekleşen konserde çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti ve Yurt'un performansını alkışladı.

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement