Belediye başkanının dokunuşu ile hayatı değişti - Son Dakika
Yaşam

Belediye başkanının dokunuşu ile hayatı değişti

Belediye başkanının dokunuşu ile hayatı değişti Alkol bağımlısı temizlik işçisi, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören'in talimat ve girişimleriyle alkol tedavisi oldu, hem işine döndü hem de ailesiyle olan sorunları ortadan kalktı Yaklaşık 10 yıldır alkol kullanan ve tedavi sonrası alkolü...

25.11.2020 08:49  Güncelleme: 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye başkanının dokunuşu ile hayatı değişti

Alkol bağımlısı temizlik işçisi, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören'in talimat ve girişimleriyle alkol tedavisi oldu, hem işine döndü hem de ailesiyle olan sorunları ortadan kalktı

Yaklaşık 10 yıldır alkol kullanan ve tedavi sonrası alkolü bırakan temizlik işçisi Ali Sedat Çakmakçı: "Başkanımız beni işimden atabilirdi ama topluma kazandırdı, ailem de işim de kurtuldu"

ORDU - Ordu'nun Altınordu ilçesinde görev yapan ve yaklaşık 10 yıldır alkol kullanan temizlik işçisi, Belediye Başkanı Aşkın Tören tarafından alkol tedavisine gönderildi. Hem ailevi sorunları düzelen hem de işine devam eden temizlik işçisi, topluma kazandırılmanın ve alkolden kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor.

Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevli olan 42 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Ali Sedat Çakmakçı, yaklaşık 10 yıldır alkol kullandığı için ailevi sorunlar yaşamaya başladı. Son günlerde alkolün dozunu kaçırdığı için, çalışma esnasında da sorunlar yaşayan Çakmakçı hakkında tutanaklar tutuldu. İşten çıkartılma durumuna gelen Çakmakçı'nın durumunu öğrenen Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, temizlik işçisinin görevine son vermek yerine alkol tedavisinin başlatılması için öncülük etti. 16 gün hastane tedavisinin ardından işinin başına geri dönen temizlik işçisi, ailesiyle yaşadığı sıkıntıların da bu sayede çözülmesinin ve topluma kazandırılmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

"Hem ailede hem de işimde sıkıntılar oluyordu"

"Ben yaklaşık 10 yıldır alkol kullanıyordum" diyen temizlik işçisi Ali Sedat Çakmakçı, "Bu da başkanımızın kulağına gitmiş. Sağ olsun kendisi de işime son vermek yerine, hayata tutunmam yeniden başlamam için bana fırsat verdi. Kendime yapamadığımı başkanımız merhametiyle insana verdiği değer sebebiyle bana yaptı işime, eşime ve aileme çok daha güçlü tutunmak için bana sebep oldu. Allah razı olsun beni yeniden topluma kazandırmak istedi ve Samsun'a tedavi için gönderdi. Şu anda tedavim devam ediyor ve hiçbir şekilde alkol aklıma gelmiyor. Alkol aldığım zaman hem ailevi yönden hem de iş yönünden sıkıntılar oluyordu. Şu an çok şükür yeniden topluma kazandırıldım. Tedavim 16 gün boyunca hastanede devam etti, şimdi ise ilaç tedavim sürüyor. Tam anlamıyla bitene kadar tedavim devam edecek, işime de devam ediyorum" şeklinde konuştu.

"Beni yeniden topluma kazandırdı"

Çalıştığı esnada hareketlerinden ve akşamdan kullandığı alkolün etkisiyle işinde aksamalar olduğunu ve kimi zaman sorunlar yaşadığını aktaran Çakmakçı, "Tutanak tutulunca Belediye Başkanımız Aşkın Tören'in kulağına gitti. Kendisi de beni topluma kazandırmak adına bir personel ve kendi aracı ile hastaneye göndererek tedaviye başlattı. Kendisi de bizzat yakından ilgilendi. Şu anda çok iyiyim hem ailem hem de işim kurtuldu" diye konuştu.

"Doktorlar da şaşırdı, tedavim sonuç verdi, alkol aklımın ucundan bile geçmiyor"

Hastanede tedavi gördüğü sırada, personel ve doktorların, bir belediye başkanının bu şekilde tedavi için öncülük etmesine şaşırdıklarını da ifade eden Çakmakçı, "Bana 'böyle iyi niyetli belediye başkanları varmış' dediler ve şaşırdılar. Şu anda alkol aklımın ucundan dahi geçmiyor. Tedavim de sonuç verdi. Başkanımız yakından ilgilendi ve zahmet etti, ben de faydasını gördüm, bunun da herkese örnek olmasını diliyorum" dedi.

Belediye başkanının dokunuşu ile hayatı değişti
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Belediye başkanının dokunuşu ile hayatı değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.


Advertisement