Belediye Başkanlığını Ağabeyine Devretti - Son Dakika
Güncel

Belediye Başkanlığını Ağabeyine Devretti

Giresun'un Espiye İlçesi Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ak Partili Mustafa Karadere, mührü aynı partiden eski başkan olan kardeşi Erol Karadere'den alarak göreve başladı.

05.04.2014 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Espiye İlçesi Belediye Başkanlığı'nı kazanan Ak Partili Mustafa Karadere, mührü aynı partiden eski başkan olan kardeşi Erol Karadere'den alarak göreve başladı.

Espiye Belediye Başkanı Ak Partili Erol Karadere, 30 Mart seçimlerinde yeniden aday olmayınca, partisi, ağabeyi Mustafa Karadere'yi aday gösterdi. Giresun Ticaret Borsası'nın eski başkanı olan ağabey Karadere, geçen pazar günü yapılan seçimlerde Espiye Belediye Başkanı seçildi. Mustafa Karadere'nin mazbatasını almasının ardından Espiye Belediyesi'nde devir teslim töreni düzenledi.

Törende konuşan eski Belediye Başkanı Erol Karadere, "Görevimi çok değerli ağabeyime teslim edeceğim. Ağabeyimin desteği hiç eksik olmadı. Herkes görevi bırakırken üzüntü ve burukluk yaşar, ancak benim yaşadığım sevinç bir başka. Ağabeyim bugün teslim alacağı belediye başkanlığı görevini de inanıyorum ki benden daha üstün bir gayretle yapacak ve hiçbir zaman adalet çizgisinden ayrılmayacak. 10 yılımı alnım dik olarak tamamladım ve görevi ağabeyim Mustafa Karadere'ye teslim etmenin gururunu yaşıyorum, ağabeyime başarılar diliyorum" dedi.

Ak Parti Giresun Milletvekili Mustafa Geldi'nin de katıldığı törende konuşan yeni başkan Mustafa Karadere ise "Kardeşten belediye başkanlığını almak belki de Türkiye'de bir ilk. Çok zor ve duygularla anlatılamaz. Kader böyleymiş" ifadelerini kullandı, destek beklediğini dile getirdi.

BELEDİYEYE YAPILAN OPERASYONDA TUTUKLANMIŞTI

Giresun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından 2012 yılının Eylül ayında düzenlenen operasyonda, aralarında Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere'nin de bulunduğu 10 kişi, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve irtikap suçlamasıyla' gözaltına alınmış, 5 kişiyi serbest bırakan mahkeme, Başkan Erol Karadere ile 4 belediye çalışanının tutuklanmasına karar vermişti. Başkan Karadere ve 4 belediye çalışanı, yaklaşık 4 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. - Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Başkanlığını Ağabeyine Devretti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement