Belediye Binasını Hastane İçin Bağışlamak İstiyor - Son Dakika
Güncel

Belediye Binasını Hastane İçin Bağışlamak İstiyor

Belediye Binasını Hastane İçin Bağışlamak İstiyor

Antalya'da merkez Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, hastane sorununa çözüm bulamayınca, mevcut belediye binasını hastane için devlete bağışlamaya karar verdiklerini söyledi.

18.02.2013 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da merkez Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, hastane sorununa çözüm bulamayınca, mevcut belediye binasını hastane için devlete bağışlamaya karar verdiklerini söyledi.

Antalya'nın en büyük merkez ilçelerinden birisi olan Aksu'da belediye, yaklaşık 13 ay önce taşındığı 6 milyon TL'lik yeni binasını, hastane yapılması için Sağlık Bakanlığı'na devretmeye hazırlanıyor. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, ilçeye hastane yaptırma işlemlerinden olumsuz sonuç alınca, belediye binasının hastaneye dönüştürülmesini istedi. Bu kararlarını yetkililere ileten Başkan Yıldırım, kendilerine verilecek sevindirici bir haber bekliyor.

VATANDAŞ ŞEHİR MERKEZİNE GİDİYOR

Yıllardır halkın ortak talebi olan hastaneyi yapmak üzere arsa temini için Milli Emlak Müdürlüğü'nden talepte bulunduklarını ve olumsuz sonuç aldıklarını öne süren Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Aksu'nun köylerle birlikte 80 bine yaklaşan bir nüfusunun olduğunu ifade etti. Aksu'nun yeni bir ilçe olduğunu hatırlatan Başkan Yıldırım, emniyet binası, cami ve okul hizmetlerinin ardından halkın en büyük isteği olan hastane sıkıntısını gündemlerine aldıklarını kaydetti. Yıldırım, "Acil durumlarda sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşımız şehir merkezine gitmek durumunda kalıyor. İlçede özel, devlet ya da poliklinik şeklinde bir sağlık kuruluşu yok. Aile hekimliği vasıtasıyla insanlarımız hizmet alıyor. O da çok yetersiz. Yaralanma ya da acil vakalarda hastane sıkıntısı had safhaya çıkıyor" diye konuştu.

HASTA 1 SAATTE HASTANEYE ULAŞIYOR

Bölge nüfusunun çoğunluğunun çiftçilik yaparak ve asgari ücretle geçinen vatandaşlardan oluştuğunu belirten Başkan Yıldırım, "İnsanlarımız düşük maaşla yaşam savaşı veriyor. Şehir merkezindeki en yakın hastane Aksu'ya 15, köylere 40 kilometre uzaklıktadır. Bu kadar yolu gidebilecek parası olmayan vatandaşımız var. Acil durumda olan bir hasta sabah ve akşam saatlerinde merkeze 1 saatte ulaşamıyor" dedi.

Aksu halkının sıkıntısını bildikleri için çalışmalara başladıklarını aktaran Yıldırım, "Bir can kurtarırsak büyük mutluluk duyarız. Hastane yapacak yerimiz yok. 1 yıldır sesleniyoruz. ya bize bir yer tahsis edin, ya da belediye olarak biz hastane yapalım, devlete hibe edelim. ya da yeni yaptığımız belediye binasını devlete hibe edelim. Zaten biz o binayı hastaneye dönüştürülebilecek şekilde planladık. İnsanlarımızın sağlık sorunlarını bu binada çözün düşüncesiyle böyle bir teklifte bulunduk" şeklinde konuştu.

ÇADIRDA VEYA PREFABRİKE YERLERDE HİZMET VEREBİLİRİZ

Belediye olarak çadırda veya prefabrike yerlerde hizmet verebileceklerine işaret eden Başkan Yıldırım, "Ama bir sağlık hizmeti veya eğitim hizmeti çadırda olmaz ve yakışmaz. Onlara çok güzel binalar olması gerekir. İşte binamız, Aksu Belediye binası yapılalı 1 yıl oldu. Her haliyle devletimize teslim edeceğiz. Aynı zamanda binanın hastaneye dönüştürülmesi esnasında gereken lojistik desteği vereceğiz. Ne gerekirse maddi ve manevi destek vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, 16 dönüm üzerine kurulu ve 6 milyona mal olan belediye binasını, hastane için devlete hibe etmeye hazır olduklarını vurguladı.

Türkiye'nin en büyük projesi EXPO 2016 Antalya'nın, kendi sınırları içinde düzenleneceğini hatırlatan Başkan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Böyle bir organizasyon yapılacak fakat bölgede hastane yok. EXPO alanına en yakın hastane 20 kilometre, buranın bize mesafesi ise 2 kilometredir. O nedenle hastane mecburi bir ihtiyaçtır. Biz bir nebzede olsa EXPO 2016 Antalya'ya yönelik de bir proje sağlamış olacağız. Hastane binası hazır."

Yetkililere seslenen Yıldırım, "Hastane isteği bir başkan olarak benim değil Aksu halkının sesidir. Bu sese kulak verin" dedi.

Aksu'da yaşayan Mehmet Çebi ise, ilçede hastane olmayışının üzücü bir durum olduğunu söyledi. Kendi aracı olmasa hastasını hastaneye yetiştiremeyeceğini kaydeden Çebi, Aksu'ya hastanenin şart olduğunu dile getirdi.

Abdulvahap Tosun isimli vatandaş da, kapsamlı bir hastanenin ilçeye çok uzak olduğunu belirterek, "Herkesin hastaneye hastasını ulaştıracak vasıtası ve imkanı yok. Devletin en önemli görevlerinden birisi vatandaşına sağlık hizmetini ulaştırmaktır. Aksulu'nun sesine kulak verilmesini istiyoruz" ifadelerinde bulundu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belediye Binasını Hastane İçin Bağışlamak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement