Belediye çalışıyor, yıldırım geleceğe taşınıyor - Son Dakika
Yaşam

Belediye çalışıyor, yıldırım geleceğe taşınıyor

Belediye çalışıyor, yıldırım geleceğe taşınıyor

Yoğun göç ve beraberinde gelen plansız yapılaşma sebebiyle yıllardır çeşitli sıkıntılar yaşayan Yıldırım, son dönemde atılan adımlarla kabuğunu kırıyor.

17.06.2021 15:47  Güncelleme: 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yoğun göç ve beraberinde gelen plansız yapılaşma sebebiyle yıllardır çeşitli sıkıntılar yaşayan Yıldırım, son dönemde atılan adımlarla kabuğunu kırıyor. İmardan kentsel dönüşüme, yol çalışmalarından pazar alanlarına, park ve bahçelerden spor tesislerine kadar birçok projeyi hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, ilçenin çehresini değiştiriyor.

Göreve geldiği 2019 yılında, ilçenin öncelikli meselesini imar olarak belirleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yapboza dönen imar plan uygulamalarına kalıcı çözüm bulabilmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte adeta Bursa- Ankara arasında mekik dokudu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda gerçekleştirdiği görüşmelerde, imar plan uygulamalarına kalıcı bir çözüm bulunmadan planlı şehirleşme yapılamayacağını anlatan Başkan Oktay Yılmaz, İmar Kanununun 18. Maddesi'nde değişikliğe gidilmesinde önemli bir rol oynadı. İmar Kanununda yapılan değişikliğin devrim niteliğinde olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Yıldırım yoğun göç nedeniyle hızlı ve plansız büyüdü. Yeni bir imar planı gerçekleştirilip, okul, park, sosyal alan, yol yapılmak istenildiğinde ya birinin evine ya da arazisine denk geliyordu. Vatandaşlar duruma itiraz edence de yapılan planlar bozuluyordu. Bu kısır döngü 1986'dan bu yana devam ediyordu. Gerçekleştirilen kanun değişikliği ile artık yapılan imar uygulama planları değişmeyecek. Kangrene dönüşmüş bir meseleyi kalıcı çözüme kavuşturup, planlı şehirleşmenin ve hizmetin önündeki en büyük engeli kaldırdık. Destekleri ve katkılarıyla Yıldırım'ın önünü açan başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a ve milletvekillerimize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'da, uzun yılardır yaşanan mülkiyet, hisseli parsel ve tapu meselelerinin ana kaynağının da imar planlarının sürekli bozulması olduğunu belirten Başkan Oktay Yılmaz, "İmar Kanununda gerçekleştirilen değişiklikle bu problemleri de ortadan kaldırıyoruz. Artık parsel bazlı itirazlarda mahalle ve bölge plan uygulamaları iptal edilmeyecek. Yavuzselim, Mevlana, Arabayatağı, Ulus, Çınarönü ve Hacivat mahallelerinde yeni imar uygulama çalışması devam ediyor. Şirinevler Mahallesi'nde, tapu çalışması yapılacak. Yiğitler, Esenevler, 75. Yıl mahallelerinde ulaşım ve dönüşüm odaklı imar planı değişiklikleri gerçekleştirildi. Eğitim ve Beyazıt caddeleri üzerindeki bölgelerde tapu problemleri çözüme kavuşturuldu. Değirmenönü ve Karapınar bölgesindeki hisseli parsel meselesi ortadan kaldırıldı ve 6 bin 290 hak sahibi tapularına kavuştu. İnşallah önümüzdeki yılın sonuna kadar mahallelerimizde mülkiyet, hisseli parsel ve tapu sorunlarını çözüme kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

Model olacak dönüşüm

İmar uygulama planlarının kalıcı çözüme kavuşturulmasıyla birlikte planlı şehirleşme ve kentsel dönüşümün de önünün açıldığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Kentsel dönüşümün özel sektör eliyle yapılmasının daha doğru olduğu kanaatindeyim. Ancak belediye olarak ortaya bir vizyon ve örnek koymamız gerekiyordu. Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi bu açıdan değerli. Dönüşümün yapılacağı bölge rezerv alan değil, tamamen yıkılacak binaların yerine sağlıklı, modern, planlı ve güvenli konutlar inşa edilecek. Hak sahipleriyle yüzde 95 oranında uzlaşma sağladık. Bu yönleriyle diyebiliriz ki 'yerinde ve gönüllü' dönüşüme en güzel örnek Mevlana'dır. İki etaptan oluşan proje dahilinde toplam bin 250 konut inşa edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'un da katıldığı törenle Mevlana Mahallesi'ndeki yıkımı başlatmıştık. Çalışmalarımız devam ediyor. Proje tamamlandığında, bölgeye değer katacak ve domino taşı etkisiyle kentsel dönüşümü tetikleyecek. Belediye olarak örnek teşkil edecek bir projeyi ortaya koyuyoruz. Bu çalışmalarımız özel sektörün de bölgeye ilgisini arttırdı. Vatandaşlarımızın, özel sektörle yapacağı dönüşüm anlaşmalarında da kendilerine her türlü desteği sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Meydanlar, parklar, tesisler

Yıldırım'ın ciddi bir değişim içinde olduğunu vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz, "İlçemizin uzun yıllardan bu yana devam eden sorunlarını en iyi biz biliyoruz. Sorunları ortadan kaldırmak ve daha yaşanabilir bir şehir oluşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. En büyük sorun olarak görülen imar uygulama planlarına kalıca çözüm getirdik. Kentsel dönüşümde doğru ve örnek modeli Mevlana'da ortaya koyduk. İlçemizin yeşil alanlarını 1,5 milyon metrekare arttırdık. Meydanlar, parklar, spor tesisleri, pazar alanları, çevre düzenlemeleri, yol çalışmaları ile Yıldırım'ın çehresini değiştiriyoruz. Kütüphaneler, çalışma salonları, kültür merkezleri, kurslar, eğitim programları, sosyal etkinlikle ile kentin havasını değiştirdik. Ortak aklı öne çıkaran yönetim anlayışı ile hemşehrilerimizle el ele Yıldırım'ı geleceğe taşıyoruz. Belediyemizin tüm imkanlarını Yıldırım için seferber ederken, Büyükşehir Belediyesi'nin ve bakanlıklarımızın da güçlü desteğini Yıldırım'a taşıyoruz. Elbette yaptıklarımızı yeterli görmüyoruz. Daha yapacak çok işimiz var. Planlanan, proje aşamasına gelen ve devam eden çalışmalarımız var. Bunlar da tamamlandığında Yıldırım'daki değişim kendini daha açık gösterecektir" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Belediye çalışıyor, yıldırım geleceğe taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu
    14:40 Down Sendromlu Bilal, Mahallenin Gönüllü Muhtarı Oldu

    Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Tandoğan Mahallesi'nde yaşayan Down Sendromlu Bilal Büyük, yerel seçimler öncesi muhtar adayı olamamasına rağmen mahallelinin gönüllü muhtarı oldu. Bilal'in seçim çalışmalarına başlamasıyla birlikte mahalle halkı da ona tam destek veriyor. Bilal'in en büyük projesi ise iş ve ekmek vermek.

  • İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde
    14:38 İsmailağa Cemaati'nde Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri gündemde

    İsmailağa Cemaati'nde yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. İsmailağa hocalarından Mustafa Özşimşekler'in Mahmut Ustaosmanoğlu hakkındaki ifadeleri, 'Mahmut Efendi, Cübbeli Ahmet hakkında Allah ile görüştü' şeklinde oldu.

  • Malatya'da Zincirleme Trafik Kazası: Bir Kişi Yaralandı
    14:35 Malatya'da Zincirleme Trafik Kazası: Bir Kişi Yaralandı

    Malatya-Elazığ Karayolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazasında tırın altına giren araçta bulunan bir kişi yaralandı. Kazada, kamyonun arkadan çarptığı otomobilin ardından gelen başka bir otomobil de zincirleme kaza meydana geldi. Yaralı sürücü, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Trafik akışı kısa süreliğine kontrollü sağlanırken, yaralının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

  • Kayseri'de 2. Bahar Dönemi Spor Okulları Kayıtları Başladı
    14:32 Kayseri'de 2. Bahar Dönemi Spor Okulları Kayıtları Başladı

    2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanı Kayseri'de, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.'nin kent genelinde 14 spor tesisinde, 14 farklı branşta spor tutkunlarına yönelik spor okullarının 2'nci Bahar Dönemi kayıtları başladı.

  • Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İftar Buluşması
    14:31 Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde İftar Buluşması

    Kayseri'de düzenlenen iftarda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli idareciler ve memurlar bir araya geldi. İftar öncesi yapılan konuşmada, eğitimcilerin model olma ve iyi insan yetiştirme sorumluluğu vurgulandı.

  • Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti
    14:28 Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti

    İngiltere'de popüler dizisi Gogglebox'un oyuncusu George Gilbey, iş yerinde yaşadığı yüksekten düşme kazası sonucu hayatını kaybetti. Ölüm haberini ilk olarak Gilbey'in kız kardeşi duyurdu. Essex Polisi, kazayı doğruladı. Gilbey, 2013'ten itibaren Gogglebox'da rol almış ve 2021'de üvey babasının ölümüne kadar devam etmişti. Dizi ekibi ve birçok ünlü isim, Gilbey için başsağlığı mesajları paylaştı.

  • Samsun'da Kamyonetin Ağaca Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    14:25 Samsun'da Kamyonetin Ağaca Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Samsun'un Bafra ilçesinde Osman S. yönetimindeki kamyonet, Üçpınar Mahallesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ağaca çarptı. Kazada araçta bulunan Tuana (15) ve Tuğra S. (13) yaralandı ve Bafra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Beyşehir'de Leylekler İlkbaharla Birlikte Yuvalarına Döndü
    14:24 Beyşehir'de Leylekler İlkbaharla Birlikte Yuvalarına Döndü

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ardıç ağaçlarının üzerindeki yuvalar yeniden leyleklerle şenlendi. Leyleklerin mekanları, canlı yayın kameralarıyla dünyanın her yerinden izlenebiliyor. Leylekler, baharla birlikte çiçek açan ardıç ağaçlarının çevresinde yerleştikleri yuvalarında güzel görüntüler sergiliyor. Leyleklerin dönüşü, kuş ve fotoğraf severlerin ziyaretlerinin artmasına yol açtı.

  • Tavas Belediyesi Mahalle İftarlarına Devam Ediyor
    14:22 Tavas Belediyesi Mahalle İftarlarına Devam Ediyor

    Tavas Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini vatandaşlarla birlikte doyasıya yaşamak için mahalle iftarları düzenliyor. Ramazan ayının başından itibaren her gün birkaç mahallede iftar sofraları kurularak, vatandaşlar aynı sofrada buluşuyor.

  • Malatya'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralandı
    14:21 Malatya'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, M.O. idaresindeki kamyon, plakası öğrenilemeyen N.T. ve M.Ş. idaresindeki otomobillerle çarpıştı. Kazada yaralanan M.Ş. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırıldı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • Alanya'da balkondan düşen 10 yaşındaki Rus çocuk yaralandı
    14:18 Alanya'da balkondan düşen 10 yaşındaki Rus çocuk yaralandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Cikcilli Mahallesi'nde oturan 10 yaşındaki Rus çocuk, balkonda oyun oynarken dengesini kaybederek zemine düştü. Sağlık ekibinin müdahalesinin ardından Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan çocuğun hayati tehlikesi bulunuyor.


Advertisement