Belediye Gelirlerinden Spor Kulüplerine Aktarılan Kaynağın Artırılması Teklifi - Son Dakika
Politika

Belediye Gelirlerinden Spor Kulüplerine Aktarılan Kaynağın Artırılması Teklifi

Belediye Gelirlerinden Spor Kulüplerine Aktarılan Kaynağın Artırılması Teklifi

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ve CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, belediye gelirlerinden amatör spor kulüplerine aktarılan kaynağın artırılması için kanun teklifi verdi.

12.07.2013 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ve CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, belediye gelirlerinden amatör spor kulüplerine aktarılan kaynağın artırılması için kanun teklifi verdi.

TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, Belediye Kanunu'nda değişiklik yapıyor.

Teklif, mevcut kanundaki, belediyelerin, sporu teşvik amacıyla yapacakları nakdi yardımın bir önceki yıl genel bütçe vergi gelirlerinden belediyeler için tahakkuk eden miktarın binde 7'sini geçemeyeceği ibaresini, yüzde 3 olarak değiştiriyor.

Teklifin gerekçesinde, sporun bir yaşam tarzı olarak gençlere benimsetilmesi ve halk nezdinde de bunun daha geniş bir çerçevede ele alınmasının büyük önem taşıdığı belirtildi. Gerekçede, şunlar kaydedildi:

"Gençlerimizin ekonomik ve sosyal hayat ile karar alma mekanizmalarına aktif katılımlarını sağlamak ve gençlere yönelik kaliteli hizmetler sunmak, bireylerin spora aktif katılımlarını teşvik etmek, sporu bir yaşam tarzı olarak benimsetmek ve uluslararası müsabakalarda daha fazla başarılı sporcular yetiştirmek için gerekli altyapı ve üstyapı imkanlarını sağlamak temel amaç olmalıdır.

On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da yapılan bir değişiklikle 'Belediyelerin birinci fıkranın (b) bendi uyarınca, sporu teşvik amacıyla yapacakları nakdi yardım bir önceki yıl genel bütçe vergi gelirlerinden belediyeleri için tahakkuk eden miktarın binde yedisini geçemez.' hükmü getirilmiş olup, söz konusu değişiklik kamuoyunda ciddi tartışmalara yol açmıştır.  Ülkemizde sosyal devlet olmanın sorumluluklarından olan, gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması, spora yönlendirilmesi gibi sosyal projelerin artırılması gerekirken, bu tür düzenlemelerin bu anlayışa büyük zarar verebileceği düşünülmektedir. Özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarının belediyelerin verdiği katkı ile spor yapabildikleri düşünülürse gençleri kahvehane köşelerinden kurtaran, zararlı alışkanlardan koruyan ve sosyal fayda sağlayan amatör spor kulüplerinin bu görevlerini yerine getirmeleri engellenmiş olacaktır." -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Belediye Gelirlerinden Spor Kulüplerine Aktarılan Kaynağın Artırılması Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement