Belediye Hoparlöründen ABD Protestosu - Son Dakika
Güncel

Belediye Hoparlöründen ABD Protestosu

Belediye Hoparlöründen ABD Protestosu

Tokat’ın Zile ilçesinde, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması, belediye hoparlöründen yapılan anonslar ve Mahsuni Şerif’e ait ’Katil Amerika’ türküsü ile protesto ediliyor.

09.12.2017 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Zile ilçesinde, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump'ın Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıması, belediye hoparlöründen yapılan anonslar ve Mahsuni Şerif'e ait 'Katil Amerika' türküsü ile protesto ediliyor.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasının ardından yapılan protestolara Zile Belediyesi tarafından anons sistemi ile karşılık veriliyor. İlçenin muhtelif yerlerine konuşlandırılmış 360 adet hoparlör vasıtasıyla bir taraftan ABD tarafından alınan karara karşı birliktelik çağrısı yapılırken bir taraftan da Mahsun'i Şerif'e ait 'Katil Amerika' isimli türkü ile mehter marşları yayınlanıyor.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Kudüs ile alakalı alınan bu karar ile alakalı tüm Müslüman ülkelerde olduğu gibi Türk milleti olarak direnç gösterildiğine dikkat çekerek, bu kararın kabul edileme olduğunu söyledi. Başkan Vidinel,"Şuanda görüyorsunuz dünyanın her tarafında Müslümanım diyen insan ayağa kalkıyor. Biz de ilçemizde 40 yıl önce Mahsun'i Şerif'in 'Katil Amerika' müziği ile mehter marşlarımızla birlikte insanlarımızda o Türklük gurur ve şuurunu, İslam ahlak ve faziletini zinde tutmak istiyoruz" dedi.

Başkan Vidinel yaptıkları bu eylemin vatandaşlar tarafından da destek verildiğini ifade etti. Vatandaşlarda yapılan anonslardan memnun olduklarını Kudüs'ün İslamiyet'e ait bir yer olduğunu söyledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belediye Hoparlöründen ABD Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement