Belediye Kadın Çalışanlarından 8 Mart Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Belediye Kadın Çalışanlarından 8 Mart Etkinliği

Belediye Kadın Çalışanlarından 8 Mart Etkinliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü nedeniyle düzenledikleri etkinlikte, belediyeye bağlı Kadın Meclisi’ni kurduklarını ilan etti.

05.03.2015 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü nedeniyle düzenledikleri etkinlikte, belediyeye bağlı Kadın Meclisi'ni kurduklarını ilan etti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kadınlar yürüyüş düzenledi. Belediye önünde toplanan kadınlar davul zurna eşliğinde halay çekmelerinin ardından geçtiğimiz yıllarda Diyarbakır'da recm edilerek öldürülen Şemse Alak'ın adını taşıdığı parka yürüdü.

Yürüyüşün ardından kadınlara seslenen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, kadınların yalnız olmadığını söyledi. Bu parkın kadın cinayetlerine 'dur' demek için, kadını ölümle değil, yaşamla buluşturmak için açılan bir park olduğunu anlatan Kışanak, "Kadın cinayetine kurban giden Şemse Alak'ın anısına tüm kadınlara yaşamı armağan etmek için bu iddia ile kuruluşmuş bir parktır burası. Buradan bütün kadınlara sesleniyoruz, yalnız değilsiniz. Sizin üzerinizde baskı kurmak, köleleştirmek, size şiddet uygulayan, ölümle tehdit eden herkim olursa olsun itiraz edin. Haykırın, biz çığlığınızı duymaya hazırız" dedi.

"EN ASLİ VE TEMEL GÖREVİMİZ KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ DURDURMAKTIR"

Kadın olmanın onur ve gururunu yaşadıklarını vurgulayan Kışanak, kadınlara dayatılan köleci ilişkileri sorgulayıp, reddettiklerini söyledi. Kışanak, "Biz kadınlar özgür ve eşit bireyler olarak, toplumsal yaşamın içerisinde, hayatın her alanında var olma mücadelesini bugüne kadar verdik ve vermeye devam edeceğiz. Kadın dayanışmasını yükselteceğiz. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan arkadaşlarımızla birlikte sadece kentsel hizmetler üreten, bu kurumla çalışmakla görevimizi yeterince yapmış olarak sayamayız. Bizim başka bir görevimiz daha var. En asli ve temel görevimiz kadına yönelik şiddeti durdurmaktır. Arkadaşlarımızın bu iddiayla bir araya gelip Kadın Meclisi'ni kurma kararını almalarını kutluyorum. Biz kadınlar ancak birlik olup, örgütlenirsek yaşama karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. Kadına yönelik her türlü baskı ve şiddeti reddediyoruz. Ama kadın yaşamına son vermeye cüret eden katilleri lanetliyoruz. Kadınların çığlıklarını duyan kadın örgütlerimiz var. Yalnız ve çaresiz değilsiniz. Hep birlikte bu katil sürüsünü durdurabiliriz. Canavarlaşmış, öldürmeye odaklanmış erkek egemenli zihniyeti ortadan kaldırabiliriz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belediye Kadın Çalışanlarından 8 Mart Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement