Belediye Kreşinde Yerli Malı Haftası Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Belediye Kreşinde Yerli Malı Haftası Kutlandı

Belediye Kreşinde Yerli Malı Haftası Kutlandı

Kastamonu Belediyesi Kreşi, 12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın da katılımıyla düzenlediği programda kutladı.

13.12.2018 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Belediyesi Kreşi, 12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasını Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın da katılımıyla düzenlediği programda kutladı.

1'inci Dünya Savaşı sonrası Türkiye'de oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önüne geçilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşturulması için amaçlanan hafta hakkında çocuklara bilgi veren Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada haftanın düzenlenmesindeki en büyük amacın, tutumlu olmanın, yerli malları üretiminin ve yerli malına sahip çıkmanın çocuklara en iyi şekilde anlatmak olduğunu söyledi.

Hafta boyunca yerli malı üretiminin, tutumlu olmanın, birikim yapmanın ve yerli malı kullanmanın vurgulanacağını ifade eden Başkan Babaş, "Tutumluluk küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılanmalıdır. Ders araçlarını, giysilerini, harçlığını tutumlu kullanan; boşa akan suyu, gereksiz yanan lambayı kapatan çocuklar, bu güzel alışkanlıklarını büyüdükleri zaman da devam ettirir. Bizler kendi kültürümüzü, kendi öz kaynaklarımızı, değerlerimizi anlatmak adına büyük bir çaba içerisindeyiz. Gerek tarihi gerek kültürel gerek manevi her alanda ilimizin artılarını tüm dünyaya duyurmak istiyoruz. Bugün Kadınlar Kooperatifimiz ile yerli ve yöresel üretimi canlandırmak adına ciddi adımlar atıyoruz. Ülkemizde yerli ve milli üretime ciddi anlamda destek veriliyor. Bugün organik ürünler, mistik mekanlar, tarih kokan konaklar dünyanın büyük ilgisini çekiyor. Ülkemiz bu yolda çok ciddi aşama kaydetmiştir. Çocuklarımız bizlerin geleceğidir onlara da bu bilinci en iyi şekilde aşılamalıyız. Geleceğimizin daha güçlü olabilmesi için söylemden öte topyekun üretime geçmeliyiz" diye konuştu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belediye Kreşinde Yerli Malı Haftası Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı
    20:29 Enerji Bakanı Bayraktar, yeni doğal gaz rezervi umuduyla kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak programı kapsamında yaptığı ziyaretlerde, doğal gaz arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bayraktar, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırmak için yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını ve birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak adına yenilenebilir enerji yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

  • Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı
    20:26 Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı

    Banu Parlak, borçlu olduğu bir dosyayla ilgili gittiği Küçükçekmece Adliyesinde icra memuruyla tartıştı. Adliyeyi birbirine kattan Parlak, savcı tarafından ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Banu Parlak'ın köpeği, komşusunun köpeğini parçalayarak öldürmüştü.

  • Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu
    20:25 Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, koruyucu ailelerle iftarda buluştu

    Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen iftarda koruyucu ailelerle bir araya geldi. Programda konuşan Vali Köşger, Adana'nın koruyucu aile sıralamasında 4. olduğunu belirterek, çocuklara sahip çıkmanın önemini vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de programa katıldı.

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement