Belediye Meclisi'ndeki Engeli Polemiği 6 Yaşındaki Mine'yi Üzdü - Son Dakika
Güncel

Belediye Meclisi'ndeki Engeli Polemiği 6 Yaşındaki Mine'yi Üzdü

Belediye Meclisi\'ndeki Engeli Polemiği 6 Yaşındaki Mine\'yi Üzdü

Ziyaettin Akbaş ile CHP, Has Parti ve SP'li Üyeler Arasında Yaşanan ve Hakarete Varan 'engelli' Tartışması, 6 Yaşındaki Yürüme Engelli Mine Çelik'i Üzdü.

02.02.2011 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Çayırova İlçesi Belediye Meclisi'nin dün akşam yapılan toplantısında, AK Partili Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş ile CHP, HAS Parti ve SP'li üyeler arasında yaşanan ve hakarete varan 'Engelli' tartışması, 6 yaşındaki yürüme engelli Mine Çelik'i üzdü. AK Partili Meclis üyesi babaannesi ile birlikte toplantıya gelen ve ayaklarından doğuştan engelli olduğu için bir dizi tedavi sonucu yeni yürümeye başlayan Mine, bu tartışmadan sonra kendisinden bahsedildiğini sanarak dışarı çıktı ve bir daha içeriye girmek istemedi.

Çayırova Belediye Başkanı AK Partili Ziyaettin Akbaş başkanlığında yapılan toplantıda, CHP, HAS Parti ve SP'li meclis üyeleri yeni bütçeyi eleştirdi. Bazı üyeler Başkan Akbaş'a sert tepkiler verdi. Bu eleştirileri cevaplayan Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, konuşmasının sonunda "Geçenlerde engelli kardeşlerimizin bir etkinliğine katıldım. O kadar hayat dolulardı ki, onlara engelli demek bile insana zor geliyor. Bazı engelsiz insanlarda ise sevgi, hoşgörü ve merhamet duyguları ne yazık ki gelişmemiş. Bu tür insanlardan olmayalım" dedi.

SERT TARTIŞMALAR

Başkanın bu sözleri üzerine Saadet Parti'li İlhami Bayrak, "Kimse benim şahsıma bu kelimeleri kullanamaz. Engelli diyemez. Benim şahsıma bu kelimeleri kullanacak her kim olursa olsun karşılığını çok daha ağır alır" diyerek tepkisini dile getirirken, CHP'li Veysel Suludere de Başkan Ziyaettin Akbaş'a "Kullandığınız kelimelere açıklık getirin. Sarf ettiğiniz sözlerle sınırınızı aştınız" diye bağırdı.

Meclis toplantısına izleyici olarak gelen, AK Partili Meclis Üyesi Fikriye Çelik'in torunu 6 yaşındaki Mine Çelik bu engelli tartışmasını bir süre dinledikten sonra dışarıya çıktı. Ayaklarında doğuştan problem alan ve yapılan tedaviler sonucu yeni yürümeye başlayan, hala tedavisi süren küçük Mine'nin yanındaki yakınlarına "Engelli diye benden mi bahsediyorlar?" diye soruP üzgün bir şekilde dışarı çıkması, olayın farkına varan herkesi üzdü. Toplantı salonunun kapısının önündeki duvara yaslanan minik Mine bir daha salona girmedi.

Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş ile herkesin tepkisine yol açan sözlerini yanlış anlaşıldığını ve kesinlikle kimseyi küçük düşürmek amacında olmadığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Meclisi'ndeki Engeli Polemiği 6 Yaşındaki Mine'yi Üzdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement