Belediye Ramazan'a Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Belediye Ramazan'a Hazırlanıyor

Belediye Ramazan\'a Hazırlanıyor

'11 Ayın Sultanı' Ramazan ayına sayılı günler kala Kahramanmaraş Belediyesi hazırlıklarını sürdürüyor.

27.07.2011 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sevgi, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği '11 Ayın Sultanı' Ramazan ayına sayılı günler kala Kahramanmaraş Belediyesi hazırlıklarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bu Ramazan'da 15 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda paketi dağıtacak. Bütün kenti ev ev tarayarak durum tespiti yapan Belediye ekipleri, gıda paketi dağıtımına Ramazandan önce başlayacak. Deneyimli ve donanımlı bu ekipler kimseyi aracı yapmadan, önceden tespit edilen adrese götürüp gıda paketini teslim edecekler. Dağıtım işlemleri ramazan ayı boyunca devam edecek. Ramazan ayında günde 6 bin kişinin iftar ihtiyacını karşılayacak Kahramanmaraş Belediyesi, belirlenen noktalara iftar çadırı kurarken, Aşevi ve şehrin değişik mahallelerinde iftar yemeği dağıtım noktaları ile yemek dağıtımı yapacak.

İşte Kahramanmaraş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün ramazan ayı dolayısıyla belirlediği iftar çadırı ve dağıtım noktaları; Sabit noktalar: Orta Hal Meydanı iftar çadırı, KAFUM (doğu tarafı) dağıtım noktası, Aşevi dağıtım noktası. Bunun yanı sıra Belediye bu yıl şehrin 11 değişik noktasında 15 gün arayla değişimli yemek dağıtımı gerçekleştirecek.

Ramazanda her akşam bir etkinlik…

Bir ay boyunca Kahramanmaraşlıların hoşça vakit geçirmesi için çeşitli etkinliklere de yer verilecek. Kahramanmaraş Belediye Konservatuar Korosu tarafından Türk Tasavvuf Müziği konseri, Belediye Bando Ekibi konserleri, sıra geceleri, tiyatro, stand-up, semazen gösterileri ve sanatçı konserleri düzenlenecek. Bu çalışmaların yanı sıra Belediye, bu ayki bülten gazetesi için ramazan eki hazırlarken, imsakiye dağıtımı da gerçekleştirecek. Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların huzur içinde bir Ramazan ayı geçirmeleri için titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Başkan Poyraz, " Kahramanmaraş Belediyesi olarak ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirebilmek için her yıl olduğu gibi bu yılda sizler için biz dizi hazırlık yaptı. Tasavvuf müziğinden, sıra gecelerine, orta oyunundan, tiyatroya, bando konserlerinden, sanatçılara, şiir dinletilerinden, stand-up ve sema gösterilerine kadar birçok farklı etkinlik Ramazan ayında Kahramanmaraşlılarla buluşacak. Vatandaşlarımızın Ramazan ayını huzur ve neşe içinde geçirmeleri için her gün bir etkinlik hazırladık. Bu etkinlikler çerçevesinde yerel sanatçıların yanı sıra Ertuğrul Erkişi, İbrahim Sadri, Yücel Arzen, Savni Sami Özer, Talha Bora Öge, Atalay Demirci gibi ünlü isimler de Kahramanmaraşlılarla buluşurken etkinliklerin Ramazan ayının manevi atmosferine zenginlik katacağını düşünüyoruz. İftar çadırımızda binlerce kişi Ramazan ayının rahmet, bereket, birlik ve beraberlik duygusunu bir arada yaşayacak. Ramazan'da, ihtiyaç sahiplerine 15 bin adet gıda paketini 'yardımın gizlisi hayırlıdır' ilkesiyle dağıtacağız." dedi.

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Kahramanmaraş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de kasaplar, fırınlar, pastaneler, semt pazarları ile gıda satışı yapan işyerlerinde denetimlerini artırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediye Ramazan'a Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement