Belediyeden Yeni Evlenen Çiftlere Skandal Kitap - Son Dakika
Güncel

Belediyeden Yeni Evlenen Çiftlere Skandal Kitap

DENİZLİ'de, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale İlçe Başkanı Avukat Osman Tabu, Pamukkale Belediyesi'nin yeni evlenen çiftlere dağıtılan İslam'da Evlilik ve Mahremiyetleri isimli kitaba tepki gösterdi.

16.12.2016 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DENİZLİ'de, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale İlçe Başkanı Avukat Osman Tabu, Pamukkale Belediyesi'nin yeni evlenen çiftlere dağıtılan İslam'da Evlilik ve Mahremiyetleri isimli kitaba tepki gösterdi. CHP'li Tabu, 3 bin 500 çifte dağıtılan kitabın içeriğinde bale ve tiyatronun şeytan ocağı olarak nitelendirildiğini, kadının dövülmesinin mazoşizmle ilgili olduğunu ve mutlu olacağından bahsedildiğini belirterek tepki gösterdi. CHP Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Pamukkale Belediyesi tarafından ilçede nikah kıyan çiftlere içinde İslam'da Evlilik ve Mahremiyetleri, Kuran-ı Kerim, iki adet fincan ve AK Partili Başkan Hüseyin Gürlesin'in yazısının bulunduğu hediye kutusu dağıtıldığını söyledi. 3 bin 500 çifte dağıtılan kitabın içeriğinin son derece sakıncalı ve hastalıklı düşüncelerle dolu olduğunu ifade eden CHP'li Tabu, "Pamukkale Belediyesi, ihale yaparak yeni evlenen çiftlere dağıtmak üzere paket hazırlamış. Bu kutu, nikahı kıyılan çiftlere veriliyor. Kutunun içinde İslam'da Evlilik ve Mahremiyetleri isimli kitap var. Kitap, bir camide imamlık yaptıktan sonra emekli olmuş imam tarafından hazırlanmış, bu kitabın içeriğinin maalesef Türkiye'nin 21'inci yüzyılda konuşması gereken, tartışması gereken noktalardan çok uzak bir noktada olduğunu gördük. Böyle bir kitabın kamu kurumu tarafından belediye tarafından dağıtılması bir algı yönetimi ve irtica yöntemidir. İçiriğinde son derece sakıncalı ve hastalıklı düşünceler olduğunu görüyoruz" dedi.

'HURAFELERİN HALKA DAĞITILDIĞINI GÖRÜYORUZ'

Tabu, kitabın içeriğinde bale ve tiyatronun şeytan adeti olarak nitelendirildiğini ifade ederek, "Kitapta modern sanatın birer basamağı olan baleyi ve tiyatroyu şeytan adeti olarak nitelendiriliyor. Kürtaj haram ve israf olarak görülüyor. Kadınların dövülmesinin mazoşizmle ilgili olduğu ve kadınların bundan mutlu olacağından bahsediliyor. Türkiye koşullarında ve dünya koşullarında insanların beklentisini karşılandığı iddia etmek mümkün değil. Belediyeler, insanlara karşı hizmet yapmak istiyorsa, bilgi edinebilecekleri, hukuki haklarını savunabilecekleri, kadın cinayetlerine, şiddete karşı çözümler öneren çareler gösteren, kadınların ve çocukların korunmasını sağlayacak kaynaklar ortaya koymasını beklerdik. Ancak tam tersine, asırlar öncesinde kalmış bazı fikirlerin aslında İslam diniyle ilgisi olmadığını düşündüğümüz, birtakım hurafelerin halka dağıtıldığını görüyoruz. Bizde bu kitapla ilgili suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu. KİTAPTA GEÇEN BAZI BÖLÜMLER ŞÖYLE:

"Bugün asrımızda moda olarak halkımızın alışılageldiği ve İslam ahlakına ters düşen birtakım; bale, bar, gazino, caz; köylerde ise içki ve çalgı veya kadın oynatma gibi şeytanın ocağı olan ahlak dışı toplantılar tertip edilmektedir. Bunlar İslam toplumuna zarar vermekte ve gençlerimizin ahlakını bozmaktadırlar."

"Geçimsizlik gösteren kadının dövülmek suretiyle itaat altına alınmasında psikolojik olarak ince bir nokta var. Bazı insanlar ancak zulüm şiddette maruz kalınca şehvetlenir ve ancak bu yoldan cinsi tatmin bulur. Buna Mazoşizm denir."

"Kadının saçını kestirmesi, tıraş olması İslam adet ve an'anesine uygun değildir. Hele berbere giderek tıraş olup, başını yaptırması İslam dininde haramdır ve asla yeri yoktur."

"Evlilik çağının hududu pek sabit değildir, Genellikle bu çağ 13-14 yaşlarında yumurtalıkların faaliyetleri ile başlarsa da asıl tabi çağ, uzviyetin bu yolda tam bir olgunluk gösterdiği, 18-20 yaşlarıdır. Bu yaş, kuzey soğuk iklimlerde 20-25 yaşlara kadar yükselir. Güneye doğru sıcak iklimlerde 10-12'ye kadar düşer."

"Erkek ailesini; cadde kenarlarına oturtmamalı, umumi parklara, gayri meşru olan oyun yerlerine, spor sahalarına, gayri ahlaki düğün ve toplantı cemiyetlerine götürmemeli ve gitmesine de müsaade etmemelidir." - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediyeden Yeni Evlenen Çiftlere Skandal Kitap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement