Belediyeler Sahip Çıkmayınca Çöpler Ortada Kaldı - Son Dakika
Genel

Belediyeler Sahip Çıkmayınca Çöpler Ortada Kaldı

Belediyeler sahip çıkmayınca çöpler ortada kaldı Yozgat'ın Yerköy ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi ve Kırşehir'in Çiçekdağı Köseli Beldesi sınırında kalan bölgede 2.

20.06.2017 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediyeler sahip çıkmayınca çöpler ortada kaldı

Yozgat'ın Yerköy ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi ve Kırşehir'in Çiçekdağı Köseli Beldesi sınırında kalan bölgede 2.5 aydır biriken ve alınmayan çöpler vatandaşları çileden çıkardı

YOZGAT - Yozgat'ın Yerköy ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi ve Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli Beldesi sınırında kalan bölgede 2.5 aydır biriken ve alınmayan çöpler vatandaşları çileden çıkardı.

Yerköy ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi ve Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli Beldesi'nin sınır bölgesinde belediyeler alanın kendilerine ait olmadığı iddia edince çöpler ortada kaldı. 2.5 aydır biriken ve görevliler tarafından alınmayan çöp yığınları, orada yaşayan vatandaşları isyan ettirdi. Biriken çöpler ve köpek leşleri ile çevreyi saran kötü koku nedeniyle mahalle sakinleri, evlerinin kapı ve pencerelerini açamadıklarını söyledi. Mahallede oynayan çocuklarının çöp nedeniyle hastalandıklarını da dile getiren mahalle sakinleri, çöplerin alınması için yetkilerden yardım istedi.

Bağlarbaşı Mahallesi'nde yaşayan Ali Hayran,"Buradan gelen geçen vatandaşlar kokudan ağzını burnunu kapatıp gidiyor. Ufak çocuklarımız hastalanıyor, ilgilenen yok. Yetkilere söylüyoruz çöpleri almıyorlar. Köseli diyor 'biz karışmayız' Yerköy diyor 'biz karışmayız'. Nereye götürelim biz mi alalım. Burası 3 aydır böyle. Çocuklarımız burada oynuyor. Evlerde kokular oluyor, kapılarımızı açamıyoruz" dedi.

Hüseyin Karaoğlu ise,"Kapılarımızın önündeki çöp tenekelerimizin altın delik. Çöpümüzü döktüğümüzde altından pislik gidiyor. Çocuğumuz kapımızın önünde oturamıyor. İki belediyeye gittik değişen bir şey yok. Gelip çöpleri almıyorlar. 2.5 aydır durum bu şekilde. Çocuklarımız durmadan hastalanıyor" şeklinde konuştu.

Yerköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden durumu öğrenen Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, çöplerin kaldırılması talimatını görevlilere vererek çöpleri bulunan yerden kaldırttı.

Belediyeler Sahip Çıkmayınca Çöpler Ortada Kaldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Belediyeler Sahip Çıkmayınca Çöpler Ortada Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri Başladı
    31 Mar Elazığ'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri Başladı

    Elazığ'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanımı sabah saat 07.00 itibariyle başladı. Kent genelinde 356 bin 137 seçmen için bin 118 sandık kuruldu.

  • Türkiye'de Yerel Yöneticilerin Belirlenmesi İçin Oy Verme Başladı
    31 Mar Türkiye'de Yerel Yöneticilerin Belirlenmesi İçin Oy Verme Başladı

    31 Mart 2024 seçimlerinde yerel yöneticilerin belirlenmesi için oy verme işlemi doğudaki 32 ilde saat 07.00'de, diğer illerde ise saat 08.00'de başladı. Doğuda oy verme saat 16.00'ya kadar sürecek. Batıdaki 49 ilde ise saat 17.00'ye kadar sandığa gitmek mümkün olacak. Seçimin huzurlu ve sağlıklı geçebilmesi için alınan kararlar gereği gün boyunca yurt genelinde bazı yasaklar uygulanacak.

  • Türkiye sandık başında! Yurt genelinde oy verme işlemi başladı
    31 Mar Türkiye sandık başında! Yurt genelinde oy verme işlemi başladı

    Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında. İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 49 ilde oy verme işlemi saat 08.00 itibarıyla başladı. Aralarında Kahramanmaraş, Rize ve Gaziantep'in de bulunduğu 32 ilde ise seçimler 07.00'da başladı. Yerel seçimlerde, 61 milyondan fazla seçmen yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullanacak.

  • Şırnak'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri Başladı
    31 Mar Şırnak'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri Başladı

    Şırnaklılar Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanacakları sandıklara gitti. Şırnak il genelinde bin 168 sandıkta ve 343 bin 495 seçmenin oy kullanması beklenirken, Şırnak merkezde ise 228 sandıkta 68 bin 983 seçmenin oy kullanması bekleniyor. Oy verme işlemi bölgede olduğu gibi Şırnak'ta da 16.00 itibariyle sona erecek. Vatandaşlar ise huzur ve Şırnak'ın kazanmasını istediklerini belirtti.

  • Bitlis'te oy kullanma işlemi başladı
    31 Mar Bitlis'te oy kullanma işlemi başladı

    Bitlis'te 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi için oy kullanma işlemi saat 07.00 itibariyle başladı. 946 sandıkta 227 bin 995 seçmenin oy kullanacağı Bitlis'te, oy verme işlemi akşam saat 16.00'da sona erecek. Seçim süresince asker ve polis tarafından güvenlik sağlanacak.

  • Bitlis'te Mahalli İdareler Seçimi İçin Oy Kullanma İşlemi Başladı
    31 Mar Bitlis'te Mahalli İdareler Seçimi İçin Oy Kullanma İşlemi Başladı

    31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi için Bitlis'te vatandaşlar saat 07.00 itibariyle oy kullanmaya başladı. Bitlis'te 946 sandıkta 227 bin 995 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, oy verme işlemi akşam saat 16.00'da sona erecek. Bitlis Valiliği ise seçim süresince asker ve polis güvenliğini sağlayacak.

  • Sivas'ta oy kullanma işlemi başladı
    31 Mar Sivas'ta oy kullanma işlemi başladı

    Sivas'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy kullanma işlemi saat 07.00 itibariyle başladı. Sivas'ta 2 bin 439 sandıkta oy kullanma işlemi saat 07.00 itibariyle başladı. Sandık görevlilerinin vaktinde görevlerinin başında oldukları, ilk dakikalarda seçmenin sandık başına gitmek için acele etmediği gözlendi. Sivas'ta bugün 2 bin 439 sandıkta 476 bin 139 seçmenin oy kullanması bekleniyor. Bugün yapılacak seçimle 17 ilçe, 7 belde belediye başkanı ve bin 234 köy ile 253 mahalle muhtarı seçilecek.

  • Bingöl'de oy kullanma işlemi başladı
    31 Mar Bingöl'de oy kullanma işlemi başladı

    Bingöl'de saat 07.00 itibariyle oy kullanma işlemi başladı. Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, Bingöl'ün de dahil 32 ilde oy kullanma işlemi saat 07.00 itibariyle başladı. Bingöl genelinde oy kullanma işlemi saat 16.00'da sona erecek. 198 bin 445 seçmenin bulunduğu Bingöl'de 810 sandıkta oy kullanma işleminin yapılacağı öğrenildi.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Başladı
    31 Mar Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Başladı

    31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi için Adıyaman'da vatandaşlar oy kullanmaya başladı. Seçmenler belediye başkanlığı, il genel meclisi, belediye meclisi ve muhtarlıklar için oy kullanıyor.

  • Bingöl'de saat 07.00 itibariyle oy kullanma işlemi başladı
    31 Mar Bingöl'de saat 07.00 itibariyle oy kullanma işlemi başladı

    Bingöl'de saat 07.00 itibariyle oy kullanma işlemi başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Bingöl'ün de dahil 32 ilde oy kullanma işlemi saat 07.00 itibariyle başladı. Bingöl genelinde oy kullanma işlemi saat 16.00'da sona erecek. 198 bin 445 seçmenin bulunduğu Bingöl'de 810 sandıkta oy kullanma işleminin yapılacağı öğrenildi.

  • 61 milyon 441 bini aşkın seçmen için kritik bilgi! İşte 5 adımda oy kullanma rehberi
    31 Mar 61 milyon 441 bini aşkın seçmen için kritik bilgi! İşte 5 adımda oy kullanma rehberi

    Türkiye, yeni yerel yöneticilerini seçmek için bugün sandık başına gidiyor. 61 milyon 441 bini aşkın seçmenin oy kullanacağı seçimlere, 34 siyasi parti katılacak. Peki seçmenler oylarını nasıl kullanacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı.

  • Kahramanmaraş'ta oy kullanma işlemleri başladı
    31 Mar Kahramanmaraş'ta oy kullanma işlemleri başladı

    Kahramanmaraş'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle oy kullanma işlemleri başladı. Sabah saat 07.00 itibariyle oy kullanma işlemleri başladı. Seçmenler, okullara giderek oylarını kullanıyor. Dulkadiroğlu İlçesi Karacasu Karaziyaret Mahallesi'nde vatandaşlar Hacı Osman Arıkan İlkokulu'na gelerek oylarını kullanıyor. Seçimlere kayıtlı seçmen sayısı 753 bin 538.


Advertisement