Belediyenin Kapatılan Taş Kırma Tesisi Yeniden Açıldı - Son Dakika
Yerel

Belediyenin Kapatılan Taş Kırma Tesisi Yeniden Açıldı

Karamanlı Kaymakamlığı tarafından, çevre ve insan sağlığını koruma gerekçesiyle kapatılan belediyeye ait taş kırma tesisi, yeniden faaliyete geçti

17.09.2013 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanlı Kaymakamlığı tarafından, çevre ve insan sağlığını koruma gerekçesiyle kapatılan belediyeye ait taş kırma tesisi yeniden açıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Özger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tesisin belediye ve ilçe ekonomisine büyük katkı sağladığını, bu yüzden zaman kaybetmeden işletmenin ilgili genelgeye uygun hale getirildiğini söyledi.

Tesislerin genelgeye uygun hale getirilmesi için 60 bin TL harcandığını bildiren Özger, "İlçemizde faaliyet gösteren mermer fabrikalarının da desteği ile taş kırma ve eleme tesislerinin üzerini kapatıp, toz indirgeme sistemini kurduk. Böylelikle tesislerimizin çevreye yaydığı toz ve gürültüyü önlemiş olduk. Halk sağlığını tehdit edecek unsurları ortadan kaldırdık" dedi.

Burdur Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerinin tesislerde denetim yaptığını ifade eden Özger, denetimlerde yapılan ölçümler sonucunda işletmenin çalışmasının onaylandığını kaydetti.

Belediyenin taş kırma tesisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili genelgesi hükümlerine aykırı durumların bulunması nedeniyle çevre ve insan sağlığını koruma gerekçesiyle yaklaşık 3 ay önce kapatılmıştı. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediyenin Kapatılan Taş Kırma Tesisi Yeniden Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement