Belek'teki 465 Taksi Kontak Kapattı - Son Dakika
Güncel

Belek'teki 465 Taksi Kontak Kapattı

Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek ve Kadriye turizm bölgelerindeki 465 taksi, otellerin içindeki rent a car şirketleriyle mağaza sahiplerinin konsan taksicilik yaptıkları iddiasıyla tepki göstermek amacıyla kontak kapattı.

11.08.2012 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek ve Kadriye turizm bölgelerindeki 465 taksi, otellerin içindeki rent a car şirketleriyle mağaza sahiplerinin konsan taksicilik yaptıkları iddiasıyla tepki göstermek amacıyla kontak kapattı.

Belek'te toplanan 465 taksi, Belek ve Kadriye'de tur atarak, 'Korsan taksiye hayır' dedi. Gün boyu müşteri almayan taksiciler, son yıllarda otelciler ve otel içerisinde bulunan rent a car'lar ile mağaza sahiplerinin korsan taksicilik yaptıklarını öne sürdü. Taksiciler, "Otel içerisindeki rent a car şirketleri yalnızca turistlere araç kiralayabilir. Ancak bazı rent a car şirketleri şoför çalıştırarak korsan taksicilik yapıyor. Biz de tepkimizi bugün bu şekilde gösteriyoruz. Yetkililer sorunlarımızı çözene kadar bu tür eylemlere devam edeceğiz" dedi.

Serik Şoförler Odası Başkanı Sedat Karagöz de soruna dikkat çekmek amacıyla toplandıklarına değinerek şunları kaydetti: "Sorunlarımızın birincisi otellerin içindeki rent a car'lar. Rent a car'lar amaç dışı çalışıyorlar. Araçlarını kiraya vermiyorlar. Şoförleriyle otel içerisinden müşterileri alıp havaalanına, alışveriş merkezlerine götürüyorlar. Mağazalar da otellerin içine araçlarını göndererek, müşteri alıp mağazalarına götürüyor. Yani konsan taksicilik yapıyor. Hatta otellerin sahilindeki su sporları merkezi işletmecileri teknelerle turist taşıyor. Yani onlar da ekmeğimize ortak oluyor. Otellerin içindeki butik, hediyelik eşya mağazaları da korsan taksicilik yapıyor. Bunların yasal olarak taşımacılık yapma yetkisi yok. Ulaştırmadan Sorumlu Vali Yardımcımız Fuat Ergün ve Valimiz Ahmet Altıparmak ile görüştük, sıkıntılarımızı dile getirdik. Çözüm yollarında yardımcı olacaklarını söylediler. Şu ana kadar hiçbir çözüm olmadı. Eylemimiz, problemlerimiz çözülünceye kadar devam edecek."

Taksicilerin kontak kapatma eylemi nedeniyle otellerde kalan bazı turistler Belek ve Kadriye'ye yaya olarak gitti. Taksicilerin eylemi esnasında jandarma geniş güvenlik önlemini aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belek'teki 465 Taksi Kontak Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement