Belen'de Gıda Güvenliği ve Hijyen Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Belen'de Gıda Güvenliği ve Hijyen Toplantısı

Belen\'de Gıda Güvenliği ve Hijyen Toplantısı

Hatay’ın Belen ilçesinde Gıda Güvenliği ve Hijyen toplantısı düzenlendi.

27.01.2016 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Belen ilçesinde Gıda Güvenliği ve Hijyen toplantısı düzenlendi.

Belen İlçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce Kaymakamlık Konferans salonunda gerçekleşen toplantıya kasap, fırın ve büfe işletmecileri katılım gösterdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Veli Kurt, tarafından yapılan sunumda, gıda üretimi ve satışı yapan fırın, kasap ve büfe sahiplerine yönelik olarak, işletmelerdeki genel hijyen kuralları, personelin kişisel bakım ve temizliği, temiz önlük, bone ve maske kullanılması, personel soyunma odaları, lavabo ve tuvaletlerin temizliği, fiziki mekanların iyileştirilmesi, havalandırma ve aydınlatma, temizlik ve dezenfeksiyon araç ve gereçleri, depolama, kullanılan alet ve ekipmanların temizlik ve bakımları hakkında bilgiler verildi. Kasaplara yönelik olarak, hijyen kurallarının yanında kesilecek hayvanların temininden kesimine kadar dikkate edilmesi gerekenler anlatıldı. Ayrıca, gıda işletmelerinde gerekli temizlik kurallarına, ürünlerin muhafaza koşullarına, satışa sunulan malların etiket bilgileri ve 5996 Sayılı Gıda ve Yem Kanunundaki sorumluluk ve yükümlülükler ile cezai müeyyideler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bilgilendirme sonrası bir değerlendirme yapan Kaymakam Abdulaziz Aydın, "Yerel ve organik ürün satımı noktasında güzel bir üne sahip olan ilçemizin bu durumunun devam etmesi açısından her işletmenin gıda güvenliği ve hijyeni noktasında kendi durumunu her yönüyle gözden geçirmesi gerekiyor" dedi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belen'de Gıda Güvenliği ve Hijyen Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement