Bellucci'nın Düşmanı Erdoğan! - Son Dakika
Magazin

Bellucci'nın Düşmanı Erdoğan!

Bellucci\'nın Düşmanı Erdoğan!

Çekimleri Türkiye'de yapılan 'Gergedanın Son Şiiri' filminde Yılmaz Erdoğan Monica Bellucci'nin eli kanlı düşmanı.

30.06.2012 06:03  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin dört bir yanı film platosuna dönüştü. Ben Affleck ve Monica Bellucci gibi yıldızlar bir bir ülkemize geliyor. Özellikle İran'da geçen filmler şeriat yüzünden plato olarak Türkiye'yi seçiyor

Bu bağlamda çekimleri Türkiye'de yapılan 'Gergedanın Son Şiiri' filminin yönetmeni Bahman Ghobadi, Screendaily.com sitesine filmle ilgili açıklamalar yaptı.

İranlı yönetmen; Monica Bellucci, Yılmaz Erdoğan, Behrouz Vossoughi, Belçim Bilgin ve Beren Saat'in rol aldığı filmde Erdoğan'ın Bellucci'nin canlandırdığı 'Minah' karakterinin düşmanını oynadığını anlattı. Ghobadi ayrıca filmden Monica Bellucci'li bir kareyi de paylaştı.

BU FİLM BİR AKIM BAŞLATTI

TÜRKİYE ÇOK CAZİP!

İlk olarak İranlı yönetmen Bahman Ghobadi'nin yönettiği; başrollerinde Monica Bellucci, Behrouz Vassoughi ve Yılmaz Erdoğan'ın olduğu 'Gergedanın Son Şiiri' ile başlayan akım daha sonra Hollywood'a da sıçradı.

Ben Affleck'in hem yönettiği hem de başrolünde yer aldığı; 1979 yılında İran'daki bir rehine krizini konu alan film de İran yerine İstanbul'da çekildi. Sadece İran'da geçen filmler için değil, Amerika ve Avrupa'dan pek çok yabancı yapımcı-yönetmen de filmlerini çekmek için Türkiye'yi seçiyor.

Son yıllarda birçok yabancı yapım şirketi, T.C. Kültür Bakanlığı'nın yabancı yapım şirketlerine verdiği maddi ve manevi destek ile birlikte Türkiye'nin cazip bir doğal film platosu olduğunun farkına vardı. Bu sebeple geçtiğimiz yıldan başlayarak 'Taken 2', 'Will', 'Hayalet Sürücü 2' ve '007 James Bond: Skyfall' filmlerinin birçok sahnesi Türkiye'de ve çoğunlukla İstanbul'da çekildi. Ancak bu filmler Türkiye ile ilgili hatalı tanıtım yaptıkları gerekçesiyle eleştirilere maruz kalıyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Bellucci'nın Düşmanı Erdoğan! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement