"Ben Bağımlı Olmayacağım Projesi" - Son Dakika
Yerel

"Ben Bağımlı Olmayacağım Projesi"

Yeşilay Sivas Şube Başkanlığı, "Ben Bağımlı Olmayacağım Projesi" kapsamında, 100 öğretmene yönelik madde bağımlılığıyla ilgili panel düzenledi.

22.12.2012 19:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilay Sivas Şube Başkanlığı, "Ben Bağımlı Olmayacağım Projesi" kapsamında, 100 öğretmene yönelik madde bağımlılığıyla ilgili panel düzenledi.

Şube başkanı Bülent Akın, Sivas Belediyesi Eğitim Kültür Salonu'nda düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, madde bağımlılığıyla mücadelenin dünyanın gündemindeki önemli konulardan biri olduğunu söyledi.

Akın, 100 yıla yakın bir süredir, gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele eden Yeşilay'ın, milli kültürüne bağlı sağlıklı nesillerin yetişmesi amacıyla faaliyet gösterdiğini belirterek, "Sağlıklı bir neslin ve sağlıklı bir geleceğin sağlanabilmesi için bağımlılık sorunu ve bağımlılıkla mücadele etmek gerekir ve bu da ancak eğitimle gerçekleşir. Hazırlamış olduğumuz 'Ben Bağımlı Olmayacağım Projesi' öğretmenlerimizin de desteğiyle daha anlamlı ve verimli olacaktır" diye konuştu.

Akın, projenin 1 Kasım'da başladığını 6 Haziran'da sona ereceğini belirtti. 8 aylık bu projede 100 öğretmene 3 panel verileceğini ve panellerin sonunda da öğretmenlerin sertifika alacağını kaydeden Akın, "4. aydan itibaren öğretmenlerimizle alan çalışması yapacağız, her öğretmen kendi okulundaki öğrencilere ve velilere madde bağımlılığıyla ilgili seminer verecek" dedi.

Akın'ın konuşmasının ardından moderatör Mustafa Sevinç, program akışı hakkında bilgi verdi. Daha sonra, psikolog Yrd. Doç. Dr. Osman Alacahan, Narkotik Büro Amiri Ergün Işıldar, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman ve psikiyatrist Etem Erdal Erşan, madde bağımlılığıyla ilgili sunum yaptı.

Muhabir: Merve Topuz

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Ben Bağımlı Olmayacağım Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement