Ben de kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok - Son Dakika
Magazin

Ben de kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok

Ben de kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok

Buluşmamıza kendi deyişiyle 'zarif, casual ve şık' tarzını yansıtan spor bir pantolon-sweatshirt takımla geldi.

19.09.2020 07:38  Güncelleme: 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Buluşmamıza kendi deyişiyle 'zarif, casual ve şık' tarzını yansıtan spor bir pantolon-sweatshirt takımla geldi. Güneş gözlükleri, makyajı ve toplu saçlarıyla o kadar hoş görünüyordu ki ben de çevremizdekiler de uzun süre ondan gözlerimizi alamadık. Moda tasarımcısı Rufat İsmayil'le birlikte hazırladığı yeni kapsül koleksiyonu konuşmak için bir araya geldiğimiz Nebahat Çehre: "Yeşilçam döneminde şatafat daha fazlaydı, şimdi doğallık ön planda... Mesela ben şu an saçımı kendim topluyorum, o zaman bu rahatlığı yaşayamıyordum."Ben de kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok

? Şıklığınızla her zaman konuşulursunuz. Ama modanın tasarım kısmına da ilginiz olduğunu bilmiyorduk. Bir koleksiyon hazırlama fikri ne zaman, nasıl doğdu?

Uzun yıllardır modayla ilgileniyorum. Giydiğim kıyafetlere, yaptığım çalışmalara bir uyum, estetik ve zarafet katmaya çalışıyorum. Ama bugüne kadar gelen birçok marka teklifini geri çevirdim. Giyim markalarının koleksiyonları beni çok yansıtmadığı için bir markanın yüzü olmaktansa hep kendi markamı çıkarmayı hedefledim. Doğru tasarımcıyla yol almak benim için önemliydi.

? Nasıl parçalar var koleksiyonda?

Günlük ama bir o kadar da şık parçalar var.  İçinde bulunduğumuz dönem nedeniyle rahatlığa önem verdik ama zarafeti de arka plana atmadık.

? Tasarım yapmaya devam edecek misiniz?

Elbette. Bundan sonraki hedefim de kendi moda markamı yaratmak.

? Koleksiyonun çekimlerinde bir de modellik yaptınız. Nasıl bir deneyimdi?

Ben eski manken olduğum için tabii ki zorlanmadım. Aksine enerji patlaması yaşadım. Yaklaşık 12 saat boyunca çekim yaptık.

Birçok yıldız danışmanlık istedi

? Özellikle 'Aşk-ı Memnu' dizisinden sonra 'stil ikonu' olarak anılmayı başardınız. Bu, üzerinizde bir baskı oluşturuyor mu?

Aslında 'Aşk-ı Memnu'dan önce de giyimime dikkat ederdim. Benim yaşam tarzımla alakalı bir durum bu. 'Aşk-ı Memnu' öncesi 'Haziran Gecesi' dizisinde kült bir anneyi canlandırmıştım, aslında serüven orada başladı. Evet, kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok.

? Bir karakter için hiç beğenmediğiniz parçalar giymek zorunda kaldınız mı? Böyle bir durumda tepkiniz ne olurdu?

Ben her şeyden önce bir oyuncuyum. Yeri geldiğinde yazma da takarım, şapka da...

? Yeşilçam'da kadınlar daha şaşaalı görünümlerle karşımıza çıkardı. Şimdi birçok oyuncuyu spor kıyafetlerle görüyoruz. Sizin bu yeni tarza yorumunuz nedir?

Yeşilçam modasıyla bugünün modasını karşılaştırmak zor. O zamanlar şatafat fazlaydı, şimdi doğallık ön planda. Mesela ben şu an saçımı kendim topluyorum, o zamanlar bu rahatlığı yaşayamıyordum. Bugünkü moda anlayışı bana da o rahatlığı getirdi.

? Birlikte çalıştığınız isimlerden, genç oyunculardan giyim kuşam önerisi soran oluyor mu?

Her zaman oluyor, hayatımın her evresinde de oldu. Türkiye'nin birçok yıldızı benden danışmanlık istedi. Arkadaşım oldukları için elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım.

Modayı takip ederim ama kurbanı olmamaya çalışırım

Ben de kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok

? Nedir iyi giyinmenin sırrı?

Vücudumu tanıyorum ve bütün kıyafetleri kendim beğenirsem insanlar da beğenir düşüncesiyle seçiyorum. Yaşam tarzıma, bedenime uygun giyinmeye çalışıyorum.

? Alışveriş yaparken nelere dikkat edersiniz ?

Trendleri ve modayı takip ederim ama kurbanı olmamaya çalışırım. Aksesuarlar benim için her zaman özeldir. Tamamlayıcı parçalar alarak eski ve yeniyi bir araya getirmeyi seviyorum.

? En sevdiğiniz tasarımcılar ve markalar hangileri ?

Başta Rufat İsmayil, Özgür Masur ve Hakan Yıldırım... Bunlar Türkiye'nin önemli modacılarından... Onlarla çalışmak benim için gurur.

Rufat İsmayil: Dikişten ve kumaştan bu kadar iyi anlaması beni çok etkiledi

Ben de kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok
Azeri kökenli İsmayil 2019'da New York Fashion Week'te bir defile gerçekleştirdi.

? Nebahat Çehre gibi hem stil hem de oyunculuk anlamında çok değerli bir isimle çalışmak nasıldı?

Nebahat Hanım açıkçası beni çok şaşırttı. Birçok yıldızın stil danışmanı vardır, tasarımcılardan ücretsiz kıyafet alıp giyerler. Nebahat Hanım tarzını beğendiği tasarımcıların emeğine saygı duyup giydiği her kıyafetin bedelini ödüyor. Tüm kombinlerini kendi yapıyor, yani başlı başına bir stil ikonu. Dikişten ve kumaştan bu kadar iyi anlaması da beni çok etkiledi. Bu koleksiyonu hazırlarken onun deneyimlerinden çok faydalandım. Birçok ünlüye şık giyinmeyi öğretecek kadar usta olduğunu düşünüyorum.

? Bu koleksiyonu birlikte hazırlarken neler size ilham verdi?

Kendi adıma Nebahat Hanım'ın 'Aşk-ı Memnu' ve 'Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı güçlü kadın karakterlerinden ilham aldım.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Ben de kendimi stil ikonu olarak görüyorum ama her zaman iyi giyinmeliyim diye bir algım yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu
    19:10 Engelsiz Yaşam Vakfı'nın Yeni Başkanı Av. Edip Önder Oldu

    Engelsiz Yaşam Vakfı'nın kurucu başkanı Atilla Kaplakarslan'dan görevi devralan Av. Edip Önder, yeni yönetim kuruluyla birlikte engelli bireylerin engellerini aşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Vakfın yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor: Av. Edip Önder, Tayyar Işıksaçan, Şeniz Ulusoy, Emrah Yedekçi, Nezih Ertuğrul Erdem, Hakim Seval Karataş, Fatih Dalma, Mustafa İsmet Mercan.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.

  • Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı
    17:12 Gülcan Köseoğlu'nun Konseri Büyük Beğeni Topladı

    Umay Kadın Sesleri Korosu ve ZibziArt orkestrasıyla birlikte sahne alan Gülcan Köseoğlu, unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Konser, zengin repertuarı ve renkli sahne performansıyla izleyicileri büyüledi. İş, sanat ve sosyal yaşam dünyasından birçok seçkin ismin katıldığı etkinlik, işitme engelli çocuklara destek olma adına önemli bir adım olarak kaydedildi.

  • Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi
    17:11 Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi

    Fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour'un ilk sergisi için kesik kadın başı figürüyle verdiği pozlar nedeniyle tepki çeken Uraz Kaygılaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı özür metniyle durumu açıkladı. Kaygılaroğlu, amacının sevgilisinin sanat çalışmasına destek vermek olduğunu belirterek, rahatsızlık uyandırdığı için özür dilediğini ifade etti.

  • Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı
    17:11 Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı

    Şarkıcı Tayfun Duygulu, Kerim Tekin ile birlikte yazdığı 'Kar Beyazdır' şarkısının sözlerini hatırlatarak, duygusal bir paylaşım yaptı. Duygulu, geçmişte çektikleri bir fotoğrafı paylaşarak, Kerim Tekin'i özlediğini dile getirdi.

  • Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?
    17:10 Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?

    Ömer, Merdo'yu kurtarmak için çabalarına rağmen başarısız olur ve Merdo'nun erkene alınan idamı herkesi yıkar. Ömer, Latif Bey'e karşı savaş açar. Sultan, Ömer'in en büyük destekçisi olarak geçmişin karanlık sırlarını ortaya döker ve Latif Bey'e meydan okur. Celal Ağa, oğlunun isminin yazılı olduğu beşiği görünce sırrı çözmek için Asiye ve Naile'ye saldırır. Ayten için konaktaki karmaşa bir fırsattır. Asiye ile Raziye'nin çocuklarını ayırma planında beklenmedik bir gelişme yaşanır. Sultan'ın başına gelen olay her şeyi altüst eder ve Ömer hayati bir kararın eşiğinde sıkışıp kalır.

  • Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı
    17:09 Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı

    Duayen oyuncu Metin Akpınar'ın evlilik dışı dünyaya gelen ikiz kızlarından biri olan Duygu Nebioğlu'nun annesi Suphiye Orancı'nın, İbrahim Tatlıses, Seda Sayan ve Şehnaz Dilan gibi oyuncuların yer aldığı 'Yorgun Perihan Savaş'lı, 'Yalan' ve Hülya Avşar'lı 'Aşıksın' filmlerinde rol aldığı ortaya çıktı. İbrahim Tatlıses'in ise Orancı'yı hatırlamadığı belirtildi.


Advertisement