Direksiyon Başında Kalp Krizi Geçiren Şoför "Hayatınızı Tehlikeye Atamam" Deyip Aracı Durdurdu - Son Dakika
Güncel

Direksiyon Başında Kalp Krizi Geçiren Şoför "Hayatınızı Tehlikeye Atamam" Deyip Aracı Durdurdu

Antalya'da toplu taşıma aracı şoförü, direksiyon başında kalp krizi geçirdi. "Benden bu kadar, iyi değilim, kimsenin hayatını riske atamam" diyen şoför aracı sağa çekti ve yardım istedi.

16.08.2018 12:40  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da direksiyon başında kalp krizi geçiren toplu taşıma aracı şoförü aracı sağa çekip merkezinden ve yolculardan yardım istedi. İlk yardım yolcular tarafından yapıldı. Yolcular arasında bulunan bir hemşirenin de nabzını kontrol edip müdahale ettiği sürücü, "Arkadaşlar Kendimi iyi hissetmiyorum benden bu kadar, kimsenin hayatını riske atamam" deyip aracı sağa çekti. Acısı yüzüne vuran otobüs şoförü, çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Sürücüye yine yolcular arasında bulunan bir hemşire de yardımcı oldu.

DİREKSİYON BAŞINDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Edinilen bilgiye göre, olay, 10 Ağustos tarihinde sabah saatlerinde Döşemealtı hattı üzerinde yaşandı.Yaklaşık 50 kişinin bulunduğu Antalya Büyükşehir Belediyesi Toplu ulaşım aracında şoför olarak çalışan 47 yaşındaki İsmail Atladı direksiyon başında kalp krizi geçirdi. Kendini kötü hisseden sürücü önce merkezini arayıp durumu anlattı ve araç istedi.

Direksiyon Başında <a class='keyword-sd' href='/kalp-krizi-2/' title='Kalp Krizi'>Kalp Krizi</a> Geçiren Şoför

"GÖZÜM KARARMAYA BAŞLADI"

Bir süre daha yoluna devam eden sürücü ağrıları artınca "Arkadaşlar ben çok kötü olduk gözüm kararmaya başladı araç istedim bu aracı burada durduruyorum gelen araca binersiniz kimseyi riske atamam ambulans gelecek" diyerek otobüsü sağa çekti. Yolculardan yardım isteyen Atladı'nın imdadına aralarında bir hemşirenin de bulunduğu yolcular yetişti. Bir süre yerinden kalkamayan sürücü telefonla ikinci kez merkeziyle görüşüp durumu anlattı. Ambulans ve araç gelinceye kadar yolcuların yardımcı olduğu, yakasını açıp yüzünü suyla yıkadığı şoförün nabzı da otobüste bulunan ve hemşire olan bir yolcu tarafından kontrol edildi. Hemşire, ambulans gelinceye kadar sürücünün başından ayrılmadı. Acı çektiği her halinden belli olan otobüs şoförü, gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Otobüs, gelen yeni şoför tarafından bulunduğu yerden alınırken yolcular da başka bir otobüsle yollarına devam etti.

Direksiyon Başında Kalp Krizi Geçiren Şoför

"BİR ANDA NE OLDUĞUNU ANLAMADIM"

Taburcu edilen Atladı, yaşadığı olayı hiçbir zaman unutmayacağını söyledi. Bundan sonra otobüs şoförlüğü yapmayacağını ve emekli olacağını ifade eden İsmail Atladı, "Cuma günü Organize Sanayi Kavşağından yolcu almaya başladım. Yeniköy'ün içinde geldiğimde göğsümde yanma başladı. Bende merkezimi aradım ve ne yapmam gerektiğini sordum. Onlarda bana otobüsü sağa çekip 112'yi aramamı söylediler. Yanmam biraz geçti gibi oldu bende biraz daha gittim. Bir anda ne olduğunu anlamadım. Yolculardan yardım istedim onlar da gerekeni yaptı. Hemşire olan ilk yardımda bulundu, şoför olan otobüsü park etti. 300 metre daha gitsem ya yeni açılan yoldan düşerdim ya da diğer yoldan aşağı inerdik. Kimsenin kurtulma imkanı olmazdı. Otobüste yaklaşık 100 kişi vardı. Yolcular biraz paniklemişti. Otobüs şoförleri Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından sık sık sağlık kontrolünden geçiriliyor" dedi.

Direksiyon Başında Kalp Krizi Geçiren Şoför

"DEVAM ETSEYDİ HEM KENDİ HEM DE YOLCULARIN CANINI RİSKE ATABİLİRDİ"

OFM hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Kar, İsmail Atladı'nın büyük bir olayın kıyısından döndüğünü belirterek, "İsmail bey uzun yol kaptanı. Yoldayken ağrılarını hissetmiş. Eğer 5 kilometrelik yolum kaldı devam edeyim, demiş olsaydı yolcuların canını riske atabilirdi. Bilinçli davranış yolcular ve kendi canını kurtarmış oldu" dedi.

Direksiyon Başında Kalp Krizi Geçiren Şoför "Hayatınızı Tehlikeye Atamam" Deyip Aracı Durdurdu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Direksiyon Başında Kalp Krizi Geçiren Şoför 'Hayatınızı Tehlikeye Atamam' Deyip Aracı Durdurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • Numaracı: Sanki kaptan malulen emekli olmak için numara yapmış gibi geliyor bana. Hem kahraman oldu hem de emekli olacak. Bir taşta iki kuş. 2 43 Yanıtla
  • Mete : ALLAH CC ŞAFİ İSMİYLE ŞİFA VERSİN 23 0 Yanıtla
  • Enes Doğan: Helal olsun sana Allah şifalar versin duyarlı olduğun için Allah seni yakınlarına bağışlasın inşallah 21 0 Yanıtla
  • Uşaklı : Allah şifa versin..doğrusunu yapmış başkalarının canını 'da tehlikeye atmamış 20 0 Yanıtla
  • MUSTAFA: HELAL EKMEK PEŞİNDE SICAKLARDA KOLAYMI HERĞÜN ĞEÇMİŞ OLSUN 19 0 Yanıtla
  • OBJEKTİF: DESEYDİM BİRAZ DAHA BİRAZ DAHA BELKİDE GÖREMEYECEKTİK DÜNYAYI BİR DAHA .TEBRİKLER KAPTAN .YOLCULAR SANA SEN YOLCULARA MİNNETTAR .İŞTE HER KONUDA HEPİMİZİN GÖRMEK İSTEDİĞİ DAYANIŞMA MANZARASI . 18 0 Yanıtla
  • Jale aksoy: Helal Olsun böyle Medeni Bilinçli Şoförlerimize.Cook maganda şoförler var. 17 1 Yanıtla
  • CUMA: GEÇMİŞ OLSUN 18 0 Yanıtla
  • Mehmet: Allah korumuş allah şifanı versin kaptan 17 0 Yanıtla
  • candost: helal olsunbe kaptan.. vede büyük geçmiş olsun.. Allah sevdiklerine bağışlamış.. gurur duyduk kaptanımızla 12 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement