Benetton Grup Dünya Günü'nü İki Yeni Projeyle Kutluyor! - Son Dakika
Güncel

Benetton Grup Dünya Günü'nü İki Yeni Projeyle Kutluyor!

10. yılında, İyi Pamuk Girişimi (The Better Cotton Initiative) ve Sürdürülebilir Giyim Ortaklığı'na (The Sustainable Apparel Coalition) katılıyor ve çevreye verdiği önemi bir kez daha vurguluyor.

21.04.2018 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1970 yılında Birleşmiş Milletler tarafından, dünyadaki doğal kaynaklarının korunması için farkındalık yaratmak adına başlatılan Dünya Günü, her yıl 22 Nisan'da kutlanıyor. Günümüzde binlerce okul, vakıf, yerel ve global kuruluş tarafından desteklenen Dünya Günü, 192 ülkede milyarlarca insan tarafından kutlanarak önem kazanmaya devam ediyor.

Marka kültüründe doğaya verdiği önemi ve saygıyı her fırsata vurgulayan Benetton Grup, Dünya Günü kutlamalarına katılıyor. Sürdürülebilir gelişim konseptinin çok yeni olduğu 1960'lı yıllarda kurulan şirket, doğaya saygının başarılı bir iş için en temel gereklilik olduğu bir ortamda büyüdü.

Benetton Grup, kullandığı ürünlerin sürdürülebilir olmasından, aldığı yönetimsel kararlara kadar içinde bulunduğu birçok aktivite ve projede, çevreye zararlı izler bırakmayacak şekilde operasyonlarını yönetiyor. Bugün Benetton ve Sisley markasında kullanılan kumaşlardaki fiberin neredeyse tamamı doğal içeriklerden oluşuyor. Bununla birlikte; United Colors of Benetton, Greenpeace tarafından kurulan ve üretim sürecindeki zararlı kimyasal içerik kullanımını azaltmada önemli gelişmeler yapan markaların yer aldığı Detox programının liderlerinden biridir. Ek olarak, marka İtalya ve Avrupa'da malzeme ulaşımında kullandığı araç sayısını %20 azaltarak karbondioksit oranının %25 azalmasına katkıda bulunmuştur.

Benetton Grup'un en yeni girişimlerinden biri olarak marka, 2017 yılında pamuk sürdürülebilirliği konusunda dünyanın en büyük programı olan İyi Pamuk Girişimi (Better Cotton Initiative) üyelerinden biri oldu. Üyeliğinden itibaren, Benetton Grup koleksiyonlarında kullanılan pamukların büyük bir çoğunluğu, çevreye duyarlı olmak adına özel eğitimler almış çiftliklerde hasat edilmiş malzemelerden seçiliyor. Bu çiftlikler hem gübre ve su kullanımını en aza indirmeye hem de işçi hakları eşitliğine yönelik aldıkları eğitimler sonucunda seçiliyorlar.

Benetton Grup 2017 yılında, aralarında moda,ayakkabı ve tekstil üreticilerinin yanı sıra, perakende firmalarının da bulunduğu sürdürülebilir üretimi destekleyen bir ortaklık platformu olan Sürdürülebilir Giyim Ortaklığı'na (Sustainable Apparel Coalition) da katıldı. Sonuç olarak 2018 yılı itibariyle, Benetton Grup Higg Index adı verilen bir sisteme geçti. Higg Index; üretimin sosyal ve çevresel etkilerinin ölçüldüğü, zararlı uygulamaların belirlendiği ve ardından azaltıldığı, müşterilere tam şeffaflık garanti eden, çevreyi koruyan ve çalışanlarla yerel halkın menfaatini ön planda tutmaya yönelik tasarlanmış bir sistemi temsil ediyor.

Benetton Grup'un sürdürülebilirlik alanındaki girişimleri soyutlanmış bir şekilde değil, üretim sürecindeki devamlılığı arttırmayı, dereceli olarak hammadde ve elektrik gibi harcamaların azaltılmasını hedefleyen, orta vadeli bir ekonomi stratejisi olarak planlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Benetton Grup Dünya Günü'nü İki Yeni Projeyle Kutluyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement