Benim İçin Önemli Olan Kendimi İfade Etmek - Son Dakika
Magazin

Benim İçin Önemli Olan Kendimi İfade Etmek

Benim İçin Önemli Olan Kendimi İfade Etmek

Müzik dünyasının dikkat çekici isimlerinden Luz Casal bugün Türk dinleyicileriyle buluşuyor.

27.11.2012 06:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'dan çıkıp uluslararası bir başarı yakalayan Luz Casal, bugün İstanbullu hayranlarıyla bir araya gelecek. İş Sanat Kültür Merkezi'ndeki konserinin biletleri yoğun ilgi gören Casal, 'Un Ramo de Rosas' isimli dünya turnesi kapsamında Türkiye'ye geliyor. Ünlü şarkıcıyla İstanbul konseri öncesi çalışmaları, kariyeri ve müzik hakkında konuştuk:

Arka arkaya piyasaya çıkan son single'ınız 'Historia de un amor' ve albümünüz 'La Passion', Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada büyük beğeni topladı. Dünya turneniz 'Un Ramo de Rasas' da büyük ilgi görüyor...

Çok şanslı bir müzisyenim... Satış grafikleri de, turneye gösterilen ilgi de çok iyi gidiyor.

AŞK HER ZAMAN BÜYÜK BİR SINAV

İspanyol müziğine ilgi duymayanlar bile sizin Pedro Almodovar'ın 1992 yapımı 'Yüksek Topuklar' filminde yorumladığınız 'Piensa en mi'yi unutamıyor. Bir şarkıcı olarak Almodovar filminde yer almak sizin dünya çapında belki de daha çok isminizi duyurmanızı sağladı değil mi?

Pedro Almodovar'ın, filmleri için müzik seçmek konusunda oldukça ince bir zevki var; ayrıca bunu yaparken çok göze çarpan işler çıkarıyor.

Bu filmden yaklaşık üç yıl sonra piyasaya sürdüğünüz 'Como la flor prometida' kariyerinizin en başarılı albümü oldu. Bu albümün sırrı neydi?

Aslında, albümlerimden birinin diğerlerine göre daha çok ilgi görmesi benim için bir gizem. Ancak promosyon çalışmaları imaj çalışması bile bazen albüm çalışmalarında etkili oluyor.

Birçok müzik eleştirmeni 'Te deje marchar' için İspanyol müziğinin en önemli şarkılarından biri diyor. Bu şarkının öyküsü nedir?

Bu parça aşktan feragat etmenin hikayesini anlatıyor. Aşk her zaman büyük bir sınav...

MUTLAKA KONSERİME GELİN !

Dünya çapında birçok ödül almış bir sanatçısınız... Ödüllerle ilişkiniz nedir?

Bir şarkı sözü yazdığımda ya da bir şarkı yaptığımda aslında içimi tüm çıplaklığıyla sergilemiş oluyorum. Ödül almak tabii ki güzel ama benim için önemli olan kendimi ifade edebilmem.

İsminiz 'Luz' ışık anlamına geliyor. Çalışmalarınızla da birçok kişinin içinin aydınlanmasını sağlıyorsunuz. Türk dinleyicileriniz için son bir mesajınız var mı?

Şarkılarımı dinlesinler ve muhakkak konserime gelsinler!

İSTANBUL'A SEVGİLER

Türk dinleyicileriniz sizi büyük bir heyecanla bekliyor. Siz İstanbul hakkında neler biliyorsunuz?

İstanbul, birçok medeniyete başkent olmuş. İnanılmaz tarihi yapılar olduğunu biliyorum. İstanbul'u çok merak ediyorum ve sevgilerimi yolluyorum.

Türk dinleyicilerin parçalarınız arasında belki de en iyi bildikleri 'Historia de un amor'... Bu şarkının sizin için özel bir anlamı var mı?

Bu parça, repertuvarımdaki tüm şarkılar arasında benim de en çok duygusal bağ kurduğum şarkı. Anılarımla ve duygularımla çok ilgili...

CENK ERDEM

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Benim İçin Önemli Olan Kendimi İfade Etmek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement