Benzine 28 ve Motorine 29 Kuruş İndirim Yapıldı - Son Dakika
Sektörel

Benzine 28 ve Motorine 29 Kuruş İndirim Yapıldı

Benzin ve motorin fiyatlarında beklenen indirim daha da yüksek olacak. Petrol fiyatları ve dolar kurundaki düşüş motorlu araçların depolarına indirim olarak yansıyacak. Bugünden itibaren, benzin fiyatında 28 ve motorin fiyatında da 29 kuruş indirim yapıldı. Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, benzin ve motorin fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Bugün benzin fiyatında 28 ve motorin fiyatında da […]The post Benzine 28 ve motorine 29 kuruş indirim yapıldı appeared first on Enerji Enstitüsü.

25.12.2018 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Benzin ve motorin fiyatlarında beklenen indirim daha da yüksek olacak. Petrol fiyatları ve dolar kurundaki düşüş motorlu araçların depolarına indirim olarak yansıyacak. Bugünden itibaren, benzin fiyatında 28 ve motorin fiyatında da 29 kuruş indirim yapıldı.

Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüş, benzin ve motorin fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Bugün benzin fiyatında 28 ve motorin fiyatında da 29 kuruş indirim yapıldı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, motorine yapılan indirimlerin esnafların maliyetini düşürerek ürün etiketlerine indirim olarak yansıyacağını bildirdi. Palandöken, yazılı açıklamasında, akaryakıtta yapılan indirimleri değerlendirdi.

Benzin ve motorinin litre fiyatına yapılan indirimlerin enflasyonla mücadelede son derece etkili olduğunu belirten Palandöken, "Ham petrolün uluslararası piyasadaki düşüşü ve doların aşağı yönlü hareketiyle birlikte akaryakıt fiyatlarına indirim talebimizi kısa zaman önce dile getirmiştik. Bu talebimiz karşılık buldu ve bu geceden itibaren benzin ve motorinin litre fiyatındaki 28-29 kuruş indirim pompaya yansıyacak." ifadesini kullandı.

İndirim haberinin ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar için sevindirici olduğuna işaret eden Palandöken, özellikle motorine yapılan indirimin esnafın maliyetini düşürerek, ürün etiketlerine indirim olarak yansıyacağını kaydetti. Palandöken, son indirimlerle mayıstan bu yana benzine toplamda 1,16 lira, motorinde de 73 kuruş indirimin pompaya yansıtılmış olacağına dikkati çekerek, "Hem esnafımız hem de tüm vatandaşlarımız adına akaryakıt indirimlerinin devam etmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

The post appeared first on .

Kaynak: Enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel Benzine 28 ve Motorine 29 Kuruş İndirim Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı
    16:15 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına Katıldı

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, kentte düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına katıldı. Başkan Köksal, fuarın şehir ekonomisine can suyu olmasını temenni etti.

  • MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek
    16:06 MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bu yıl "Türkiye Ekonomi Basını Ödülleri" ve "Bilim ve Teknoloji Ödülleri"ni tek çatı altında birleştirerek "Türkiye'nin Gücü Ödülleri" adıyla 9 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle verecek.

  • Marble İzmir Fuarı Yoğun İlgi Görüyor
    13:16 Marble İzmir Fuarı Yoğun İlgi Görüyor

    Bu yıl 29. kez düzenlenen Marble İzmir Fuarı, dünyanın dört bir yanından binlerce kişinin ilgisini çekiyor. Fuar, doğal taş sektöründe iş bağlantıları ve anlaşmaların yapıldığı bir platform olarak ön plana çıkıyor. Ayrıca, Türkiye'nin doğal taş ihracatının artmasına da katkı sağlıyor. Fuarın 100 bine yakın ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

  • KAMİAD Paydaşları İstanbul'da Şehir Toplantıları Etkinliği'nde Bir Araya Geldi
    10:08 KAMİAD Paydaşları İstanbul'da Şehir Toplantıları Etkinliği'nde Bir Araya Geldi

    Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) paydaşları, İstanbul'da düzenlenen Şehir Toplantıları Etkinliği'nde bir araya geldi. Toplantıda, KAMİAD Genel Başkanı Ali Adıgüzel, İstanbul Ticaret Odası'nın meslek komitelerinin başkanları ve birçok müteahhit katıldı. Başkan Adıgüzel, toplantıda inşaat sektörünün önemine ve kamu müteahhitliği sektörünün karşılaştığı sorunlara değindi.

  • Karaman İl Su Kurulu Toplantısı Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim Başkanlığında Gerçekleştirildi
    18 Nis Karaman İl Su Kurulu Toplantısı Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim Başkanlığında Gerçekleştirildi

    Karaman İl Su Kurulu Toplantısı, Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim başkanlığında yapıldı. Toplantıda su kullanımı ve sektörel sorunlar ele alındı. Sarıibrahim, yerel yönetimlere, merkezi yönetime ve bölge yönetimlerine önemli görevler düştüğünü belirtti. İlgili kurumlarca sunumlar yapıldı.

  • Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Toplantısı Ankara'da yapıldı
    18 Nis Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Toplantısı Ankara'da yapıldı

    Türkiye-Mali Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 4. Dönem Toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında 4. Dönem KEK Protokolü ve eylem planları imzalandı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması ve işbirliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Türkiye ve Mali arasındaki ilişkilerin dostluk, barış ve karşılıklı fayda temelinde güçlendirileceği vurgulandı.

  • Türkiye ile Mali arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 255 milyon doları aştı
    18 Nis Türkiye ile Mali arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 255 milyon doları aştı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye ile Mali arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 255 milyon doları aştı" dedi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    18 Nis Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • TÜRSAB, Turizm Haftası kapsamında gençlerin sektördeki rolünü güçlendirmek için etkinlik düzenledi
    16 Nis TÜRSAB, Turizm Haftası kapsamında gençlerin sektördeki rolünü güçlendirmek için etkinlik düzenledi

    Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından Turizm Haftası kapsamında gençlerin sektördeki rolünü güçlendirmek ve genç istihdamı artırmak amacıyla Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde "Turizm Buluşması" etkinliği düzenlendi.

  • Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor
    16 Nis Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı Yarın Açılıyor

    Bu yıl 29’uncusu düzenlenecek Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yarın Fuar İzmir’de düzenlenecek törenle kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Türk doğal taşının dünyaya açılan kapısı olan Marble İzmir, 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde sektörü bir araya getiriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Marble İzmir’e 29’uncu kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıkları belirterek, “Fuarımızı her yıl biraz daha büyütecek, doğal taş sektörünün geleceğine İzmir’den yön vereceğiz” dedi.

  • Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi
    16 Nis Azerbaycan'da Insurtech Zirvesi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Azerbaycanlı ve Türk sigortacıların katılımıyla düzenlenen Insurtech Zirvesi'ne Azerbaycan Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı Reşat Nebiyev, Azerbaycan Merkez Bankası Başkanı Taleh Kazımov ve iki ülkenin sigorta şirketlerinin yetkilileri katıldı. Etkinlikte, finans ve sigorta sektörlerinde dijital transformasyonun önemi vurgulandı ve Türkiye'nin sigorta sektöründeki tecrübesinin Azerbaycan'a katkı sağlayacağı belirtildi.

  • Türkiye'nin maden ihracatı arttı, ancak doğal taş ve endüstriyel madenlerde sıkıntılar devam ediyor
    15 Nis Türkiye'nin maden ihracatı arttı, ancak doğal taş ve endüstriyel madenlerde sıkıntılar devam ediyor

    Eskişehir Madencilik Kümesi Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üye Metin Çekiç, Türkiye'nin maden ihracatının arttığını ancak doğal taş ve endüstriyel madenlerde sıkıntıların devam ettiğini belirtti. İlk çeyrekte Türkiye'nin maden ihracatı geçen yıla göre yüzde 6,35 artarak 1 milyar 400 milyon dolara yükseldi. Metalik cevherler ihracatında ise yüzde 25'lik bir artış görüldü. Çin, en çok ihracat yapılan ülke oldu.


Advertisement