"Beraber Yürüyelim" etkinliği - Son Dakika
Spor

"Beraber Yürüyelim" etkinliği

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Erzincan ve Iğdır'da Avrupa Birliği'nin (AB) sürdürülebilir ulaşım politikası alanındaki hedeflerine dikkat çekmek amacıyla başlattığı 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, "Beraber Yürüyelim" temalı yürüyüş düzenlendi.

22.09.2019 17:45  Güncelleme: 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Erzincan ve Iğdır'da Avrupa Birliği'nin (AB) sürdürülebilir ulaşım politikası alanındaki hedeflerine dikkat çekmek amacıyla başlattığı 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, "Beraber Yürüyelim" temalı yürüyüş düzenlendi.

Erzurum Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) tarafından Lalapaşa Cami önünde düzenlenen yürüyüşte, 7'den 70'e binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, etkinlik sonrası yaptığı konuşmada, Avrupa Hareketlilik haftasının her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlandığını hatırlattı.

Temel amacın, fiziksel aktiviteyle hareketlilik ve sağlıklı yaşam konusunda toplumsal farkındalığın gelişmesine katkı sunmak olduğunu ifade eden Taşkesenligil, "Bu hafta tüm Avrupa'da olduğu gibi ülkemizde de kutlanmaktadır. 'Beraber yürüyelim sloganın' benimsendiği haftada, şehirlerde motorize trafiğin kısıtlanması, çevreci alternatifin geliştirilmesi, toplumsal alanların daha sağlıklı hale getirilmesi, sağlıklı ve aktif yaşlanma politikalarının desteklenmesi amaçlanıyor." dedi.

Konuşmanın ardından, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı farklı branşlardaki sporcular tarafından gösteri yapıldı.

Yürüyüşe, Erzurum Vali Yardımcısı Yıldız Büyüker, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kars

Kars'ta yürüyüşe katılmak isteyen vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları "Beraber yürüyelim" sloganıyla Evliya Camisi önünde toplandı.

Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan'ın da katılımıyla başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Polat, burada yaptığı konuşmada, her yıl Avrupa'nın tüm ülkelerinde düzenli olarak yapılan "Avrupa Hareketlilik Haftası"nın Kars'ta da kutlandığını söyledi.

Farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüşün gerçekleştirildiğini aktaran Polat, sağlıklı aktif yaşama politikalarının desteklenmesinin önemine işaret etti.

Ardahan

Ardahan'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen ve 80. Yıl Şehir Stadyumunda başlayan yürüyüş, Milli Egemenlik Parkında tamamlandı.

Vali Yardımcısı Mehmet Kılıç, daire müdürleri ve gençlerin katıldığı yürüyüşte, katılımcılara şapka dağıtıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Kılıç, etkinlik sonrasında yürüyüşe katılanlara teşekkür ederek, bir sonraki yürüyüşte buluşmayı diledi.

Ağrı

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Ağrı'da, "Beraber Yürüyelim" etkinliği gerçekleştirildi.

81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen yürüyüş kapsamında Cumhuriyet Caddesinde toplanan kalabalık, ellerinde Türk bayraklarıyla Abide Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydandaki Atatürk Anıtında sona eren etkinliğe, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Cemil Budak, Hamur Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Öner, Personel Şube Müdürü Mehmet Koçoğlu, HİS İl Temsilcisi Nazire Çobankaya, antrenör, kurum personeli, 300 sporcu ve vatandaşlar katıldı.

Iğdır

HİS Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Iğdır'da da yürüyüş düzenlendi.

Şehit Mehmet Çavuş Anıtı önünde başlayan yürüyüş Zübeyde Hanım Bulvarı'nda son buldu.

Iğdır Vali Yardımcısı Aydın Börü, etkinlikte yaptığı açıklamada, spor kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan kampanyaya katıldıklarını belirterek, "Bu yürüyüşte özellikle çocuklarla ve gençlerle birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bu etkinlikte önemli olan bu spor kültürünü yaygınlaştırmaktır ve halkımızın da bunu daha benimsemesini sağlamaktır. Spor müdürlüğümüz de bu konuda çalışmalar yapıyor. Iğdır Valiliği olarak biz de bu tür çalışmalara destek veriyoruz." dedi.

Erzincan

Erzincan'da yürüyüşle katılmak isteyen vatandaşlar "Beraber yürüyelim" sloganıyla Ordu Caddesi'ndeki Saat Kulesi önünde bisikletleri ile toplandı.

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selçuk Aydın ve vatandaşların katılımıyla başlayan bisiklet turu Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, "Etkinliğin temel amacının hareketli ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturarak sağlıklı bir neslin yetişmesine katkı sağlamak. Bu nedenle tüm Avrupa'da olduğu gibi ülkemizde de başını federasyonumuzun çektiği bir dizi aktivite yürütülüyor." ifadelerini kullandı.

"Beraber Yürüyelim" etkinliği
Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Beraber Yürüyelim' etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.

  • Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti
    23:03 Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti

    Geliboluspor Triatlon Takımı, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Soyuak, sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


Advertisement