Berat Kandili - Son Dakika
Güncel

Berat Kandili

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Berat Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

20.05.2016 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Berat Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

Altay, mesajında, Berat Kandili'nin günahların bağışlanması için bir fırsat ve kurtuluş gecesi olduğunu hatırlattı.

Bu gecenin manevi iklimine uygun olarak geçirilmesi gerektiğini ifade eden Altay, şunları kaydetti:

"Borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma gibi manalara gelen bu değerli gece aynı zamanda bir fırsattır. Ramazana çok az bir süre kala yaşadığımız Berat gecesi, yapılan iyiliklerin, yardımlaşma ve dayanışmanın karşılığını bulmasıdır. Bu gün ve gecelerde akraba ve dostlarımızla bağlarımızı güçlendirmemiz, sosyal sorumluluklarımızı yerine getirmemiz açısından iyi değerlendirmeliyiz."

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de Konyalıların ve tüm İslam Aleminin Berat Kandilini kutladı.

Manevi günlerin insanları birbirlerine yaklaştıran günler olduğunu aktaran Hançerli, "Mübarek üç ayların içerisinde yer alan Berat Kandili'nin manevi havası içerisinde birbirimize sevgi ve hoşgörü ile yaklaşmalı, dargınlık ve kırgınlıklara son verip nefretin yerini sevgiye bırakmalıyız. Bu gece idrak edeceğimiz Berat Kandili münasebeti ile vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement