Berat Kandili'nde Kan Bağışı - Son Dakika
Yerel

Berat Kandili'nde Kan Bağışı

Adana'da, Berat Kandili kutlaması için Sabancı Merkez Camisi'ne gelen vatandaşlar, avluda kurulan çadırda kan bağışında bulundu.

05.07.2012 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, Berat Kandili kutlaması için Sabancı Merkez Camisi'ne gelen vatandaşlar, avluda kurulan çadırda kan bağışında bulundu.

Kent merkezinde birçok camide olduğu gibi Sabancı Merkez Camisi'ne de Berat Kandili için gelen vatandaşlar, Türkiye Kızılay Derneği Adana Şubesi'nin kurduğu çadırdaki kan bağışına ilgi gösterdi.

Kızılay Derneği Şube Başkanı Ramazan Saygılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Berat Kandili kutlaması öncesi iki iyiliği bir arada yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Mübarek kandil gecesinde kan vererek bir hayatın kurtulmasına vesile olmanın da bir ibadet olduğunu belirten Saygılı, "Bu önemli akşamda insanların, kandili kutlarken, ibadetlerini yapıp manevi hazzı tattıktan sonra da kan vererek iyilik yapması için böyle bir organizasyon düzenledik" dedi.

Kan bağışında bulunanlardan Erhan Büyükkanlı da ibadet ettikten sonra Kızılay çadırını gördüğünü ve bağışta bulunduğunu ifade ederek, insanlara yardımcı olmanın bir Müslüman olarak kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Davut Durak da sık sık kan verdiğini belirterek, "Peygamber efendimiz de sürekli kan verirdi. Ben de bir Müslüman olarak hem sağlığım için hem de başka insanlara bir katkım olsun diye bu mübarek akşamda kan vererek ikinci bir ibadeti yerine getirmiş oluyorum" diye konuştu.

Muhabir: Zekeriya Kaya-Emrah Yorulmaz/Ali Güreli

Yayıncı: Tarkan Demir - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Berat Kandili'nde Kan Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement