Berber, Organlarıyla 7 Kişiye Hayat Verecek - Son Dakika
Güncel

Berber, Organlarıyla 7 Kişiye Hayat Verecek

Berber, Organlarıyla 7 Kişiye Hayat Verecek

Mersin'de beyin ölümü gerçekleşen 44 yaşındaki İzzet Durgut, ailesinin bağışladığı kalbi, akciğeri, karaciğeri, böbrekleri ve korneaları ile organ bekleyen hastalara hayat verecek.

12.05.2015 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de beyin ölümü gerçekleşen 44 yaşındaki İzzet Durgut, ailesinin bağışladığı kalbi, akciğeri, karaciğeri, böbrekleri ve korneaları ile organ bekleyen hastalara hayat verecek.

Erkek berberi İzzet Durgut, 7 Mayıs'ta şiddetli baş ağrısı şikayetiyle Mersin Devlet Hastanesi'ne gitti. Yapılan tetkiklerinde ve çekilen tomografisinde herhangi bir şey tespit edilemeyen Durgut, iddiaya göre, ağrı kesici iğne yapılarak evine gönderildi. Aynı gün saat 22.00 sıralarında evinde fenalaşan İzzet Durgut için ambulans çağırıldı. Durgut, Mersin Devlet Hastanesi'ne götürülen ve acil serviste yapılan ilk müdahalede beyin kanaması geçirdiğinin belirlenmesi üzerine Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Servisi'ne yatırıldı. Yoğun bakımdaki tedaviye cevap vermeyen İzzet Durgut'un dün saat 14.45'te beyin ölümü gerçekleşti.

ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Hastane yönetimi ve Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü yetkilileri, İzzet Durgut'un beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, acılı aileden organ bağışında bulunmalarını talep etti. Ailenin olumlu yanıt vermesi üzerine Ankara, İstanbul, Malatya, Gaziantep ve Adana'dan gelen ekipler, sabah saat 09.00'da İzzet Durgut'un organlarını aldı. Durgut'un kalbi Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, akciğeri İstanbul Kartal Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, karaciğeri Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesi'ne, böbrekleri Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'ne, korneaları da Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Durgut'un organlarının yedi kişiye hayat vereceği belirtildi.

'ORGAN BAĞIŞI YAPSINLAR'

İzzet Durgut'un ablası İlknur Yıldırım, "Beyin ölümü gerçekleştikten sonra biz de bütün aile konuşup organlarını bağışlamaya karar verdik. Tüm insanlara mesajım, organ bağışı yapsınlar. Ben de bütün organlarımı sağlığımda bağışladım. Çünkü o insanlar gerçekten bir umutla bekliyorlar ve bütün insanların yapmasını istiyorum" diye konuştu.

Organlarıyla umut olan İzzet Durgut'un nişanlısı Emine Çolakoğlu ise rahatsızlandığında yanında olduğunu belirterek, "Yoğun bakıma girdi, ondan sonra zaten çıkmadı. Kayınvalidem 'iyiliği sever, hayırsever' diye organlarını bağışlayalım istedi. En azından başkaları faydalansın" dedi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berber, Organlarıyla 7 Kişiye Hayat Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement