Berber Salonunu Müzeye Çevirdi - Son Dakika
Yaşam

Berber Salonunu Müzeye Çevirdi

Berber Salonunu Müzeye Çevirdi

Muğla'nın Ula ilçesi Sakin Kent (Cittaslow) ünvanlı Akyaka Mahallesinde 18 yıldır berberlik yapan Ali Tiriç, topladığı antika eşyaları iş yerinde sergiliyor.

11.03.2019 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ula ilçesi Sakin Kent (Cittaslow) ünvanlı Akyaka Mahallesinde 18 yıldır berberlik yapan Ali Tiriç, topladığı antika eşyaları iş yerinde sergiliyor.

Mesleğe başladığı günden bugüne antika eşyalara merak saran Tiriç, bulduğu tarihi eşyaları satın alarak iş yerini adeta müzeye çevirdi.

Akyaka'da Cumhuriyet Caddesi'nde mesleğini sürdüren Ali Tiriç, müşterilerine elektronik aletlerin yanı sıra, eski berber aletleriyle de tıraş olma imkanı sunuyor.

Turistlerin iş yerine geldiklerinde şaşırdıklarını belirten Berber Tiriç, aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerin sergilenen eski eşyaları satın almak için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Tiriç, "Sergilenen eski tıraş malzemeleri arasında ustura, makas, el makinesi, saç yıkama tası, süngü, Devlet Demir Yolları'nın ambleminin bulunduğu antika kol saati kutusu ile birlikte enjektör, pirinç koku şişesi ve diş çekim pensesi var. Berberler geçmişte hem diş çekimi, hem de iğne yapıyormuş. Bu malzemeler de iş yerimde sergileniyor. Tarihi değeri olan eşyaları toplamaya ve iş yerimde sergilemeye devam edeceğim" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Berber Salonunu Müzeye Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özel birey Veli Can için renkli doğum günü kutlaması
    11:55 Özel birey Veli Can için renkli doğum günü kutlaması

    Kocaeli'nin Derince ilçesinde özel birey Veli Can Öndeş için düzenlenen doğum günü kutlamasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe'nin de katıldığı etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi.

  • Eskişehir'de Porsuk Çayı çevresinde farelerin çokluğu endişe yaratıyor
    11:54 Eskişehir'de Porsuk Çayı çevresinde farelerin çokluğu endişe yaratıyor

    Eskişehir'de Porsuk Çayı'nın çevresinde görülen fareler, özellikle köprünün ayaklarında yoğunlaşarak esnafı ve vatandaşları tedirgin ediyor. Fareler, çevreye bırakılan buğday, ekmek ve pirinç gibi ürünlerle besleniyor. Vatandaşlar, yetkililerden fare popülasyonunun kontrol altına alınması için önlem alınmasını talep ediyor.

  • Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi
    11:53 Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi

    Malatya İl Müftülüğüne atanan Ramazan Dolu için cübbe giyme programı düzenlendi. Vali Ersin Yazıcı, devir teslim programında yeni görevlere başlayacak olan Dolu'ya başarılar diledi. Yazıcı, geçen yıl yaşanan depremin şehirde olumsuz etkiler bıraktığını belirterek, Müftülük çalışanlarının bu sorumluluğu taşımaya devam edeceğine inandığını söyledi. Programda, Şahin Yıldırım tarafından Dolu'ya cübbesi giydirildi.

  • Yaya geçidinde tırın altında kalan kişi hastaneye sevk edildi
    11:52 Yaya geçidinde tırın altında kalan kişi hastaneye sevk edildi

    Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaya geçidinde tırın altında kalan bir kişi itfaiye ekiplerince çıkartılıp, hastaneye sevk edildi. Şehir içi trafiğine çıkışı yasak olan saatler arasında tır ile seyir halinde olan sürücüye 690 TL para cezası uygulandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Şahinbey Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği Başlıyor
    11:51 Şahinbey Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği Başlıyor

    Şahinbey Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 23 Nisan Çocuk Şenliği, 20-28 Nisan tarihleri arasında Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenecek. Etkinliklerde çocuk müzikalleri, tiyatrolar ve sinemalar yer alacak.

  • Öğretmen, Heimlich manevrasıyla nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi kurtardı
    11:49 Öğretmen, Heimlich manevrasıyla nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi kurtardı

    Isparta'da Hafız Demiralay İlkokulu'nda öğretmen Özlem Kara, aldığı acil müdahale eğitimi sonrasında okulunda nefes borusuna şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenin başarısını paylaşarak, 'İlk yardım hayat kurtarır' dedi. Öğretmen Kara, eğitim sayesinde öğrencisine panik yapmadan müdahale edebildiğini ve hayatını kurtarabildiğini söyledi.

  • Adıyaman'da trafik polisleri motosiklet sürücülerini kask takmaları konusunda uyardı
    11:48 Adıyaman'da trafik polisleri motosiklet sürücülerini kask takmaları konusunda uyardı

    Adıyaman'da İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube ekipleri, Demokrasi Parkı, Atatürk Bulvarı, Gölebatmaz, Gökkuşağı caddelerinde motosiklet sürücülerini kask takmaları konusunda uyardı. Komiser Yardımcısı Mehmet Bakır, kask takmanın önemini vurgulayarak, yaz aylarında motosiklet kullanımının arttığını ve trafik timlerinin sürücülere kask takmaları konusunda uyarılarını yineledi.

  • Erzincan'da başıboş köpeklerin saldırısında 7 koyun telef oldu
    11:37 Erzincan'da başıboş köpeklerin saldırısında 7 koyun telef oldu

    Erzincan'ın Işıkpınar Mahallesinde bir çiftliğe giren başıboş köpek sürüsü, 7 koyunu telef etti. Çiftçi Erdem Bayram, zararını Tarım İl Müdürlüğü'ne bildirdi ve yetkililerden yardım istedi.

  • Altıeylül Belediyesi, askere gidecek gençlere özel program düzenledi
    11:37 Altıeylül Belediyesi, askere gidecek gençlere özel program düzenledi

    Altıeylül Belediyesi, vatani görevini yapmak için askere gidecek gençlere yönelik özel bir program düzenledi. Belediye Başkanı Hakan Şehirli, gençlerle bir araya gelerek hayırlı tezkereler diledi.

  • Rize'de bir evin balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesiyle ilgili inceleme başlatıldı
    11:29 Rize'de bir evin balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesiyle ilgili inceleme başlatıldı

    Merkeze bağlı Yeniköy Mahallesi'ndeki bir apartmanın balkonunda bulunan sepete mermi isabet etmesi üzerine inceleme başlatıldı. Olayı fark eden ev sahibi, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri olay yerine gelerek inceleme yaptı ve mermi çekirdeğini emniyete götürdü. Ev sahibi, balkonda oturamama korkusu yaşadığını ve insanları duyarlı olmaya çağırdı.

  • Melih Gökçek'in yaptığı yorum cenaze sahiplerini kızdırdı
    11:24 Melih Gökçek'in yaptığı yorum cenaze sahiplerini kızdırdı

    Antalya Elmalı Akçaeniş'in Türkmen Alevi Tahtacı Köyü'nde yapılan bir cenaze töreni sazlar eşliğinde oldu. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in yorumu ise cenaze yakınlarını kızdırdı.

  • Meltem Güdemezoğlu: Engelleri Aşan Bir Sanatçının Hikayesi
    11:22 Meltem Güdemezoğlu: Engelleri Aşan Bir Sanatçının Hikayesi

    Meltem Güdemezoğlu, Gaziantep'in tarihi dokusunu yansıtan sıcak topraklarda doğmuş ve serebral palsi engeline rağmen hayatın zorluklarına meydan okuyarak ilerlemiştir. Mesleki başarılarıyla tanınan Güdemezoğlu, aynı zamanda şairlik ve yazarlık alanında da kendini kanıtlamıştır. İstanbul'a olan tutkusu ve çeşitli sanat dallarına olan ilgisiyle de bilinen sanatçı, Türkiye'nin kültürel zenginliğine katkıda bulunmaktadır.


Advertisement