Berceste Dergisi'nde Yeni Dönem - Son Dakika
Yerel

Berceste Dergisi'nde Yeni Dönem

Berceste Dergisi\'nde Yeni Dönem

Kayseri’den, bütün Anadolu coğrafyasındaki şiir ve edebiyatseverlerin beğenisine on iki yıldır sunulan ve onlardan aldığı destekle yayın hayatına devam eden Berceste Dergisi, yeni dönemde yeni bir kadro ile farklı bir anlayışla geleceğe yürüyor.

10.06.2014 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'den, bütün Anadolu coğrafyasındaki şiir ve edebiyatseverlerin beğenisine on iki yıldır sunulan ve onlardan aldığı destekle yayın hayatına devam eden Berceste Dergisi, yeni dönemde yeni bir kadro ile farklı bir anlayışla geleceğe yürüyor. Sahibi olarak, derginin her türlü derdine katlanan ve yüküne yıllardır omuz vererek onun bugünlere gelmesini sağlayan İbrahim Şahin, yeni dönemde hikayeci, şair ve yazar Bülent Gündoğan'la yola devam kararı aldı.

Genel yayın yönetmenliğini Bülent Gündoğan'ın, yayın editörlüğünü de Hüseyin Say'ın ve yazı işleri müdürlüğünü Sergül Vural'ın üstlendiği yeni süreçte, derginin edebiyat çevrelerinde daha konuşulur olması muhtemel. Çünkü bünyesine dahil ettiği yeni yazarlar ve şairlere baktığımızda bunu görmek mümkün. Yayın kurulunda yer alan isimler de bunun adeta şahidi gibi. Peki, kimler mi var yayın kurulunda? İşte isimler, Hüseyin Kaya, Nuray Alper, Murat Soyak, Mustafa Uçurum, Nihan Işıker, Mehmet Baş, Salim Nizam.

Derginin yeni dönemiyle ilgili olarak genel yayın yönetmeni Bülent Gündoğan; Haziran sayısında, Anadolu'da dergi çıkarmanın, bir dergiye omuz vermenin zorlukları da göğüslemeyi gerektirdiğini ifade etti.

144 gibi ciddi bir sayıya ulaşarak uzun soluklu bir dergi olmayı başaran Berceste'nin Haziran 2014 nüshasında ise son dönem edebiyatımızın önemli isimlerinden Bahaettin Karakoç, Arzu Eşbah, Mehmet Baş, Sergül Vural, Bülent Gündoğan ve Talip Işık şiirleriyle; modern hikaye tarzının usta uygulayıcıları arasında yer almayı hak edecek nitelikte eserler ortaya koyan Hasan Ejderha, Zekeriyya Kantaş, Hatice Eğilmez Kaya ve Salim Nizam hikayeleriyle; birbirinden ilginç anlatım ve duygu betimlemeleriyle ağzımızda tat bırakan Hüseyin Kaya, Saliha Malhun, Mustafa Uçurum, Murat Soyak, Prof. Dr. Osmonakun İbraimov, Hüseyin Say, Eşref Sarıkaya, Ali Aksu ve Mehmet Muharrem Akça da yazı, inceleme ve denemeleriyle yer alıyor. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Berceste Dergisi'nde Yeni Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement