Bergama'daki Millet Bahçesi projesi için davaların durdurulması talebi - Son Dakika
Güncel

Bergama'daki Millet Bahçesi projesi için davaların durdurulması talebi

Bergama\'daki Millet Bahçesi projesi için davaların durdurulması talebi

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Millet Bahçesi projesinin açılan davalarla engellenmeye çalışıldığını belirterek, "Davalardan vazgeçmelerini öneriyorum.

02.02.2022 20:02  Güncelleme: 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Millet Bahçesi projesinin açılan davalarla engellenmeye çalışıldığını belirterek, "Davalardan vazgeçmelerini öneriyorum. Bergama'da kişisel, siyasi emeller üzerinden lütfen siyaset yapmasınlar." dedi.

Koştu, 14 Eylül Stadı'nda bir araya geldiği basın mensuplarına Bergama Millet Bahçesi projesinin son durumuna ilişkin ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Millet Bahçesi" konseptinde Bergama'nın önemli bir ihtiyacını karşılayacak proje geliştirdiklerini ifade eden Koştu, projede yeşil alan ve sosyal donatılar, spor alanları ve ticari bölümlerin bulunduğunu, projeye başlarken herkesin fikirlerini aldıklarını söyledi.

STK, esnaf odaları, parti temsilcileri, ilçe başkanları, mimar, mühendis ve şehir plancılarının fikirleriyle 2,5 yıllık çaba sonucu bir projeyi ortaya koyduklarına işaret eden Koştu, şunları kaydetti:

"Projenin yapım aşamasına geldiğimizde bazı sorunlarla karşı karşıya kaldık ve hala bunlarla uğraşıyoruz. Buranın mülkü alındı. Bakanlık, TOKİ marifetiyle üzerine 80 milyon liralık proje yaptı. Bu rakamlar bir ilçe belediyesinin bir büyükşehir belediyesinin yapacağı kolay rakamlar değil. Burayı aldıktan sonra projelendirme safhası 1 yıl sürdü. İhale aşamasına geldik ve tamamladık. İhale aşamasından sonra da yapım işi kaldı. Bundan sonra karşımıza çok farklı şeyler çıktı. Bu projeyle ilgili 'gözünün üstünde kaşın var' davaları açıldı. Bu davalar karşısında mağduruz. Bergamalılara kazandıracağımız projede bizler maalesef durmuş durumdayız. Tabii ki hukuka olan saygımız sonsuz. Ama biz buraya gökdelen, AVM yapmıyoruz bir yeşil alan projesi yapıyoruz."

Açılan davalar nedeniyle projenin engellendiğini savunan Koştu, hukuki mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

Koştu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz büyük olsun, Bergama'nın olsun diyoruz. Herkese alan açıyoruz. Bu alanın bir an önce ayağa kalkması gerekiyor. Tabii ki savunmalarımızı yaptık. Proje üzerinde gereken açıklamaları yaptık. Bizim bu bölgede yaptığımız Bergama'ya yeni bir yüz oluşturmak. İki dönemdir yapamadıkları şeyi biz yapıyoruz diye mi çekiniyorlar ? Bunu yapıyoruz diye mi bu engellemeler. Davalardan vazgeçmelerini öneriyorum. Bergama'da kişisel, siyasi emeller üzerinden lütfen siyaset yapmasınlar. Siyasetimizi hizmet üzerinden yapıyoruz. Bu proje ne olursa olsun Bergamalı'nın 25 yıldır beklediği bir proje. Her şey tamamlandı. Bu gibi engellemeler yüzünden ilerleyemiyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bergama'daki Millet Bahçesi projesi için davaların durdurulması talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement