Bergama'nın Minik Dahileri Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Bergama'nın Minik Dahileri Ödüllendirildi

Bergama\'nın Minik Dahileri Ödüllendirildi

Bergama Belediyesinin düzenlediği Çocuk Gözüyle Bergama Proje Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

07.06.2014 01:32  Güncelleme: 07:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bergama Belediyesi'nin düzenlediği 'Çocuk Gözüyle Bergama Proje Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bergama Belediyesi Meclis ve Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ödül töreninde ilk üçe giren öğrenciler ödüllerini Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in elinden aldı. Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman ve çok sayıda okul temsilcisinin katıldığı törende dereceye giren öğrencilere ve katılım gösteren okullara teşekkür belgeleri takdim edildi.Yapılan değerlendirme sonucunda Ulubatlı Hasan İlkokulu'ndan Yiğit Çetin'in "Unutulmaya Yüz Tutan Çocuk Oyunları (Ninem de Bu Oyunlarla Büyüdü)" isimli projesi, Yüzüncü Yıl İlkokulu'ndan Duru Çamcı ve Hale Nur Ergül'ün "Köyde Çocuk Olmayı Tadıyorum" isimli projesi, Ulubatlı Hasan İlkokulu'ndan Esra Aydın'ın "Gezici Kütüphane" isimli projesi yapılan uzun değerlendirmeler sonucu ilk üçe giren projeler oldu. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç projeleriyle ilk üçe giren öğrencilere notebook hediye etti.

"GELECEKTE BU KENTİ ONLAR YÖNETECEKLER"

Açılış konuşmasında çocukların gözünden Bergama'yı ve ortaya koydukları yaratıcı fikirleri görebilmek adına bu yarışmayı düzenlediklerini belirtenBergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ortaya çıkan projelerin sözde ya da kağıt üzerinde kalmayacağını, dereceye giren projelerin Bergama Belediyesi tarafından uygulanacağını ifade etti. Yarışmaya katılan bütün projelerin çok değerli olduğunu söyleyen Mehmet Gönenç, "Geleceğimizin garantisi çocuklarımız ve öğrencilerimizin düşünceleri bizler için çok önemli. Çünkü bir süre sonra bu kenti onlar yönetecekler. Bu açıdan çocuklarımızın düşünceleri ve fikirleri büyük bir kazanım" dedi.

ÇEVREYE DUYARLI NESİLLER YETİŞECEK

Ödül töreninde "Yaşasın Dünyamız" kitabının yazarı Sevgi Balcı 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası nedeniyle katılımcılara kısa bir sunum gerçekleştirdi. Sevgi Balcı konuşmasına "Bildiğiniz üzere 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası olarak kutlanıyor, dünyamız bizim için çok önemli, çevre olmazsa dünya da olmaz. Bu nedenle çevreye duyarlı nesiller yetiştirmemiz gerekiyor." dedi ve çocuklara Geri dönüşüm ve ağaçların önemiyle ilgili eğitici bilgiler içeren kısa çizgi filmler izletti. Sunumun sonunda piyanist ve besteci Bahadır Tatlıöz'le beraber hazırladıkları "Sağduyu" adlı çevre konusunda önemli mesajlar veren şarkıyı öğrencilerle birlikte söyledi. Öğrencilere Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman'da eşlik etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bergama'nın Minik Dahileri Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement